Ugrás a tartalomra

Ötvenéves a Sygma együttes

2018.04.04
15:43
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Szombaton hatalmas születésnapi bulival készülnek.

Koncerttel ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját az óbecsei Sygma együttes. A hetvenes évek táncestjeit megidéző rendezvényen a zenekar több felállásának a tagjai is színpadra állnak.

Régi dalok, korhű hangzás, Beatles-, Presley-, Humperdinck- és Credence-slágerek, remek hangulat – ezt ígérik az ötvenéves óbecsei Sygma zenekar 1976-os felállásának a tagjai a szombati koncertre. A Budapesten élő Csorba Zoltán is ekkor csatlakozott a zenekarhoz. Bár saját számokkal is arattak sikert, a nagy népszerűséget nem ennek köszönhetik. Csorba Zoltán, basszusgitár: „A nagyon jó összhang, és ami a vajdasági és többi zenekarral szemben mást jelentett, az a többhangos ének, a nagyon szépen kigyakorolt többhangos ének.”

A zenekar alapító tagja és védjegye Orcsik István Csiki. A dobos az elmúlt ötven év összes felállásában szerepelt. Orcsik István Csiki, dobos: „Nagyon örülök, hogy megéltem ezt az ötven évet barátságban és a zene iránti szeretetben. Gondolom, egyedül ez menti meg a barátságot, ne mondjam, a világot.”

A hetvenes évek elején a Sygma fellépésein több mint ezren táncoltak a kultúrkörben. A zenekar nemcsak a régi rajongókat várja szombaton, hanem a fiatalabbakat is. Radoslav Berak Raša, énekes: „A fiatalságunk egy részét és a lelkesedésünket fogjuk megmutatni a zenén keresztül, olyan dalokat, amelyek meghatározták azt a korszakot, hogy lássák, miként töltötték az időt a szombati és vasárnapi táncesteken anyukáink, apukáink, az ő testvéreik vagy a nagynénik.”

Az ingyenes koncerten a zenekar több régi tagja is hangszert ragad majd. A Sygma fellépése szombaton este nyolckor kezdődik a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör nagytermében.

Sygma együttes
Óbecse
évforduló

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.