Ugrás a tartalomra

Óvodás Színjátszó Találkozó Kishegyesen (videó)

2016.05.18
19:05
2017.10.13
12:53
Megtartották a 21. Óvodás Színjátszó Találkozót Kishegyesen
Megtartották a 21. Óvodás Színjátszó Találkozót Kishegyesen. A rendezvényre Vajdaság kilenc településéről érkeztek fellépő csoportok.    Népi és dramatikus játékokat, valamint mesefeldolgozásokat mutattak be az óvodás csoportok a kishegyesi színházteremben. Vass Dóra, Zenta: „Nagyon szeretek szerepelni és úgy készültünk, hogy sárga blúzban lesz mindenki, meg farmernadrágban. Az a címe a játéknak, hogy Ha én felnőtt volnék.” Martonka Zoé, Topolya: „Sokat készültünk. Mi vagyunk a pásztorlányok, az összes lány, csak Szofi nem, a többi a lúd, van, aki a gazdasszony.”



Az idei óvodás színjátszó találkozóra Vajdaság kilenc településéről mintegy 250 gyermek érkezett. Fekete Edit, óvónő, Topolya: „A gyermekeknek ez egy nagy kihívás és egy nagyon nagy élmény, hogy találkozhatnak Vajdaság több óvodájából gyermekekkel és egy ilyen színvonalas rendezvényen részt vehetnek. Az óvodában egész évben tanultuk a mondókákat, a dalokat, a játékokat, és ezt egy csokorba kötöttük, végeredményben azt hoztuk el.” A magyarországi Újszentivánról tizenegy óvónő érkezett, hogy tapasztalatot szerezzenek. Francia Ida, óvodapedagógus, Újszentiván, Magyarország: „Szakmailag mindenféleképpen egy felemelő esemény, úgyhogy nagyon jó ötleteket lehet belőle meríteni, amit utána a mindennapi életünkbe be tudunk építeni.” A szemle nem versenyjellegű, de a produkciókat szakmai zsűri értékeli, ezzel útmutatót, szakmai tanácsokat adva a felkészítőknek. Dr. Szőke Anna, szervező: „Meg kell adnunk a lehetőséget a fellépésre, ezt nagyon fontosnak tartom, és nemcsak a szülőfalujukban, településükön, hanem kivinni, bátorítani, biztatni kell őket.” A gyerekek amellett, hogy felléptek, különböző kreatív programokon vehettek részt, melyeket a kishegyesi óvónők készítettek elő számukra.

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.