Ugrás a tartalomra

A palicsi filmfesztiválon 12 film verseng az elismerésekért

2017.07.17
23:38
2024.03.19
08:36
A nagy sikerű Jupiter holdja című filmmel kezdődött a palicsi filmesztivál versenyprogramja.

A versenyprogramban összesen 12 film szerepel, ezek indulnak a fesztivál három fő díjáért. Az idei filmszemlén a horvát filmgyártást került a középpontba.

Mundruczó Kornél, a Jupiter holdja című filmdrámája a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant, meglőnek a határon. Csodálatos módon lebegni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre.

A film producere Palicson azt mondta: kérdéseket szerettek volna feltenni inkább. Petrányi Viktória, producer: „Szembesíteni az embereket a valóság tükörképével, és közvetlenül senkit sem kritizálni. Sohasem az volt a célunk, hogy válaszokat adjunk. Ez a kérdés szerintem nagyon összetett, bajban vagyunk, ez biztos. Be akartuk mutatni, hogy mekkora bajban is vagyunk ebben a széthulló világban.”

Az idei fesztivál a horvát filmművészetet állítja középpontba. A fesztivál versenyprogramja a Kratki izlet című horvát filmmel folytatódott. A film rendezője, Igor Bezinović, játékfilmjét dokumentarista elemekkel gazdagította.

A fesztiválon 11 kategóriában mintegy 80 filmet láthat a közönség egy hét alatt. A versenyprogramban összesen 12 film szerepel, ezek indulnak a fesztivál három fő elismeréséért – a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjért, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Toronyért és a zsűri különdíjáért.

palicsi filmfesztivál
verseny
elismerés
Jupiter holdja
Mundruczó Kornél
Petrányi Viktória

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.