Ugrás a tartalomra

Paraguay, Kolumbia és Oroszország táncosai léptek fel Szabadkán

2018.08.25
07:08
2018.08.26
02:41
Forrás
Pannon RTV
Pénteken Paraguay, Kolumbia és Oroszország táncosai léptek fel Szabadkán az Interetno Fesztiválon. Megtelt most is a városháza előtti tér.

Az Interetno Fesztivál harmadik napján is remek hangulat várta az érdeklődőket. Már a délutáni órákban remek táncházat adtak az ide kilátogató közönségnek.

Szerencsére az időjárás nem zavarta meg a programokat, így valóban megtelt Etnopolisz az esti táncpanoráma kezdetére. Paraguay, Kolumbia, és Oroszország együttesei léptek fel színpompás ruhákban káprázatos koreográfiákkal.

Giovanni Quimbagio: „32 éve alakult az együttesünk. Valójában én magam is táncosként kezdtem, mára már igazgatója vagyok az együttesnek. Az egyesületünket egy kicsiny településen alapították a Bogota melletti Siecha-ban.”

A fesztiválra külföldről is érkeznek nézők. Vajdaságból elszármazottak is hazatérnek ilyenkor.

Vörös Ferenc, Szolnok, Magyarország: „Amióta megrendezésre kerül az Interetno Fesztivál, rendszeres látogatója vagyok, és annyi időt töltök itt az ünnepség keretén belül, amennyit csak tudok. Igazán nagyon szép színfoltja a városnak. Én nagyon örülök, hogy ez évről-évre megrendezésre kerül.”

A vasárnapi és egyben utolsó napon a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban 11 órától igeliturgián vesznek részt a táncosok, délben a Népkör épületében szeretetasztallal fogadják a város nehezebb sorsú lakosait.

Interetno fesztivál
Szabadka
Paraguay
Kolumbia
Oroszország

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.