Ugrás a tartalomra

Páratlan páros

2023.10.30
09:53
2023.10.30
17:02
Forrás
Pannon RTV
A muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évtizedekig a színjátszóiról volt ismert.

Hosszú szünet után most újra olyan előadást készítettek, amely számíthat a közönség érdeklődésére. Ray Cooney: Páratlan páros című vígjátékáról van szó, amelynek a bemutatója a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók fesztiválján volt. 

A vígjátékot a becskereki és muzslyai amatőr színjátszókból álló Hébe-hóba csoport vitte a színpadra.  

Kósa Zoltán, rendező: „Azt, hogy sikerült összehozzam ezt a csapatot nagy segítséget jelentett az egész csapatnak amikor Jenovay Lajos a városból elfogadta, hogy eljátssza a főszerepet. Most ennek kapcsán sikerült a régi színészgárdából összeszedni a fiatalokat, vagyis a korosztályt, aki szívesen beleegyezett, hogy csináljunk valamit.”  

A vígjátékot nemrég bemutatták Torontálvásárhelyen, Muzslyán pedig tegnap másodszor került közönség elé.  

Jenovay Lajos, főszereplő: „Az első előadásunk, az itteni bemutató, valahogy megalapozta azt, hogy most is sikerült elég szépszámú közönség előtt lejátszanunk. És természetesen ez a legnagyobb díj, legnagyobb elismerés, hogyha a közönség jön az előadásokra és nézi és kéri és kívánja nézni. Úgyhogy ez az egész befektetett munkának ez a gyümölcse.”  

Az előadás egyik női főszerepében, beugróként sikeresen helyt állt Babinszki Enikő: „Beugróként nagyon jó érzés. Így elsőnek nekem ez olyan, mint a bemutató. Szerintem nagyon jó sikerült. És én meg vagyok elégedve az egész társasággal, ahogy végigvittük. Volt lendület, amit a Zoltán kért tőlünk szerintem megvolt. Úgyhogy én nagyon boldog vagyok most.”  

Nagyobb hírverés nélkül is megtelt az egyesület színházterme. Mert a bánátiak nem sok magyar színdarabot láthatnak.  

Bodó Poturica Mária, néző: „A falubeliektől hallottam, hogy nagyon jót szórakoztak a bemutatón. Tehát kíváncsiságból eljöttem megnézni az előadást. Természetesen, hogy megérte eljönni, jót szórakoztunk, nagyon jókat nevettünk. Ez a csapat ez már bejátszott csapat. Becskerekiek, muzslyaiak, fiatalok, idősebbek. Csak ajánlani tudom a többieknek is.”  

A színdarabot november 19-én a tordaiak is láthatják. Tervben van egy tamásfalvi fellépés, de szeretnének eljutni Magyarcsernyére és más településekre is.

Muzslya
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.