Ugrás a tartalomra

Pásztor István emlékére adott koncertet Mága Zoltán Adán

2023.12.04
08:28
2023.12.04
16:49
Forrás
Pannon RTV
Adventi emlékkoncertet adott Mága Zoltán a Vajdasági Magyar Szövetség nemrég elhunyt elnöke, Pásztor István emlékére. A világhírű magyar hegedűművész és kísérő zenekara vasárnap Adán a Szentháromság-templomban lépett fel, közel ezer ember előtt.

Már a koncert kezdete előtt fél órával megtelt a Szentháromság-templom. Sokan most találkoztak először a Liszt Ferenc-díjas művésszel, míg voltak olyanok is, akiknek már volt szerencséje hallani a hegedűművész játékát.

Prágai Magdolna, Ada: „Egy olyan meghitt estét adott nekünk, hogy sokáig még azon elmélkedtünk, hogy édes Istenem micsoda zene. És úgy elfogott az az áradat és úgy elvitt, most ettől az estétől is ezt szeretném kapni.”

Miklós Ilona, Mohol: „Szeretem a klasszikus zenét, nagyon nagy örömmel nézem az újévi koncertet is a televízióban és azt remélem, hogy lelkileg könnyebbek leszünk a végén.”

A koncert a Himnusszal indult, melyben az adai Szentháromság Gyermekkórus is közreműködött. Az est folyamán pedig olyan klasszikusok csendültek fel, melyek a Vajdasági Magyar Szövetség nemrég elhunyt elnökének, Pásztor Istvánnak voltak a kedvencei.

A világhírű hegedűművész 2019-ben már koncertezett Vajdaságban, akkor az általa indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozat keretén belül több településen is fellépett, többek között Adán is. Most két koncertet ad Vajdaságban, a Tisza-menti településen és Topolyán lép fel. A hangverseny által pedig egy kedves barátjára emlékezik, Pásztor Istvánra, nyilatkozta a művész.

„István fantasztikus magyar ember volt, aki képes volt hidakat építeni emberek és országok között. Hatalmas űrt hagyott maga után. Bízom benne, hogy méltó utódja lesz dr. Pásztor Bálint barátom.”

Az emlékkoncertek fővédnöke dr. Pásztor Bálint. A VMSZ megbízott elnöke a koncert után úgy értékelte, hogy méltóképpen emlékeztek meg édesapjáról, és ugyanakkor kifejezésre jutott az összetartást is.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke: „Örülök annak, hogy meg tudtuk ezt a koncertet szervezni. Mága Zoltán művész úr ingyen vállalta, hogy édesapám emlékére két koncertet ad. Az első, itt Adán került megrendezésre, a másik pedig Topolyán lesz szintén a katolikus templomban csütörtökön.”

A másfél órás koncertet közel ezer ember követte figyelemmel, akik állva, vastapssal köszönték meg a fellépőknek és a szervezőknek a nem mindennapi hangversenyt.

Mága Zoltán
Ada
Dr. Pásztor Bálint
Pásztor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.