Ugrás a tartalomra

Pénteken debütál a Szabadkai Népszínház új előadása (videó)

2017.03.08
14:31
Ingrid Lausund német írónó drámáját mutatja be Vajdaságban a Szabadkai Népszínház március 10-én
Ingrid Lausund német írónó drámáját mutatja be Vajdaságban a Szabadkai Népszínház március 10-én. Az első röpríz 11-én lesz. A Gerincbántalmak témája sokakat érinthet Szerbiában, ugyanis azt boncolgatják majd a színészek, hogy mire képes az ember munkahelye megőrzéséért. A rendező a horvát Veljko Mićunović.



Gyarmati Kata, művészeti vezető, Szabadkai Népszínház Magyar Társulat: „A társulatunkból öt színész játszik a darabban, G. Erdélyi Hermina, Pesitz Mónika, Ralbovszki Csaba, Szőke Attila és Pálfi Ervin. Az előadás pedig fájdalmasan komikusan aktuális. Nagyon rólunk szól, arról a helyzetről, amiben vagyunk. Mindezt teszi úgy, hogy szélesebb kontextusban is meg tud szólalni az emberi gyarlóságról és arról, hogyan tudunk mi részt venni a saját életünkben úgy, hogy közben rabszolgamunkát végzünk majdnem minden esetben.”
Szabadkai Népszínház
Gerincbántalmak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.