Ugrás a tartalomra

Pesti Emma önálló tárlata Szabadkán (videó)

2017.01.28
08:50
Pesti Emma Szabadkán először a Kunst-Cafeban mutatkozott be önálló tárlattal
Pesti Emma Szabadkán először a Kunst-Cafeban mutatkozott be önálló tárlattal. Pénteken az Elveszni a részletekben című tárlaton a fiatal festő tizenöt alkotásával barátkozhatott meg a közönség. Pesti Emma pénteki kiállításmegnyitójának képein mértani elemek keverednek az expresszív ecsetvonásokkal, látszólagos ellentétet teremtve. Az Elveszni a részletekben című tárlat mottója tökéletesen tükrözi a művész búvómotívumait és következetes színtársítását. Pesti Emma, képzőművész: „Számomra nem fontos annyira a téma, tehát nem az az elsődleges, hogy mit festek, hogy az egy táj, vagy egy város. Ugye figurák nálam nincsenek jelen. Az sokkal fontosabb, hogy milyen formák vannak, hol vannak ezek a formák, színek, tehát inkább egy konstruktív valami alapján festem a dolgokat.” pestiemma1 A kiállítást Mile Tasić, képzőművészeti kritikus nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy Pesti Emma ezzel a tárlattal túllépett eddigi képein, ábrázolásai szinte korszakalkotóak. Mile Tasić, képzőművészeti kritikus: „Ezek asszociatív tájképek, erősebb színű részletekkel, de erről a szabad tájképről, legalább is nekem nagyon sok minden eszembe jut, azt hiszem mindenkinek eszébe jut erről valami, attól függően, hogy milyen a személyiségünk. Tehát valóban nagyon asszociatív, nagyon szabad és ez nagy fejlődés egy képzőművészeti alkotásban.” pestiemma2 A festmények többrétegűek, az ismétlődő színek és formák a képeknek egyfajta folytonosságot kölcsönöznek.



Sutus Áron: „Minden képen van egyetlenegy pont, egyetlenegy sűrűség, amely úgy tűnik, mintha maradna egy menekülő út, vagy amiből a képzőművész kitekintene, és onnan teremtené meg azt a felületet, ami elénk tárul.” A kiállítás február tizedikéig tekinthető meg Szabadkán a Kunst-Caféban. pestiemma3
Szabadka
tárlat
Pesti Emma

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.