Ugrás a tartalomra

Piano fest Szabadkán

2023.11.28
13:04
2023.11.28
17:10
Forrás
Pannon RTV
December elseje és hetedike között hat koncert és egy évek óta sikeresen működő mesterkurzus várja az érdeklődőket és a résztvevőket.

A kurzusra hétfőtől csütörtökig kerül sor a Szabadkai Zeneiskolában, amit japán és izraeli zongoraművészek tartanak. A rendezvény szabadon látogatható. A fesztiválon szólóestek, kétzongorás és négykezes koncertek lesznek. A fellépők hat országból érkeznek.

Görög Noémi, művészeti igazgató, Electe Egyesület: „December elsején lesz az első. Tijana Andrejić-Tenji és Aleksandar Đermanović játszanak majd. Műsorukon Mozart és Schubert művek szerepelnek. December 2-án Danijel Gašparović és Nikola Kos játszanak Horvátországból, műsorukon Schubert, Debussy, Pulank és Papandopulo művei csendülnek fel. Harmadik este, vasárnap a kurzusvezetők játszanak, Yuval Admony és Tami Kanazawa. Ők Rahmanyinov, Mendelssohn és Liszt műveket adnak majd elő.”

December 4-én a Szabadkai Zeneiskolában Szergej Rahmanyinov kétzongorás művei csendülnek fel, Aleksandar Sinchuk és Vladimir Milošević közreműködésével. Ezt követően december 5-én ismét a városházára várják az érdeklődőket, ahol egy magyarországi művész, Balog József lép fel. Műsorán Liszt Ferenc és Bartók Béla művei szerepelnek.

Dragana Nikolić, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen rangos zongorafesztivál házigazdái lehetünk, amelyből tanáraink és diákjaink is olyan tudással, tapasztalattal, ismeretségekkel gazdagodva távoznak, amelyek a jövőben szolgálják majd őket.”

A zongorafesztivál az Electe Egyesület és a szabadkai Zeneiskola szervezésében valósul meg. A hangversenyek a zeneiskolában 19 órakor, a városházán pedig 20 órakor kezdődnek. A belépés díjtalan.

Szabadka
Piano fest

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:10, Frissítve: 16:30

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.