Ugrás a tartalomra

Pont és ellenpont

2018.12.27
07:56
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Pont és ellenpont címmel tartanak háromnapos nemzetközi fesztivált a szabadkai Városi Múzeumban.

Simon Vuletić Viktória szervező elmondta, a néprajzi filmek megkísérlik bemutatni a mai élet összetettségét és ellentmondásosságát, és az antropológia által tárgyalt témák egy széles skálájából is ízelítőt kap a közönség.

A fesztivál nyitónapján, szerda este a Hogyan váltam azzá, aki voltam című dél-koreai fimet láthatta a szabadkai közönség. Csütörtökön a Pani: Nők, drog és Katmandu thaiföldi-spanyol filmet láthatják az érdeklődők, míg péntek este a kanadai Menjünk Délre című filmet vetítik a szabadkai Városi Múzeumban.

Simon Vuletić Viktória, kurátor, Városi Múzeum, Szabadka: „Az a célja, hogy lényegében ezekkel a széles témákkal egyrészt bemutatjuk, hogy nálunk is sokféle filmmel ma nagyon érdekes foglalkozni. Azokat a témákat, amelyek valamikor is érdekelték a néprajzosokat, ma már be lehet mutatni filmen is, mert az nagyjából felkelti az emberek érdeklődését. A belgrádi Néprajzi Múzeum például azt tapasztalta, hogy a filmfesztivál alatt annyi látogatója van a múzeumnak mint utána egész év alatt.”

Pont és ellenpont
nemzetközi fesztivál
Városi Múzeum
Szabadka

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.