Ugrás a tartalomra

Pucér lélek Zentán (videó)

2017.01.04
10:41
Találd meg a fonalad! Ragadd meg! Vetkőzd le! Ez a mottója annak a fotókiállításnak, amelyet a zentai Művelődési Ház kiállítási termében nyitottak meg
Találd meg a fonalad! Ragadd meg! Vetkőzd le! Ez a mottója annak a fotókiállításnak, amelyet a zentai Művelődési Ház kiállítási termében nyitottak meg. Nagy Abonyi Dávid, azaz Davie, a Zentai Gimnázium tanulója tárja a közönség elé lelkének legféltettebb titkait. A Pucér lélek című kiállítás három részből áll: az első falon az érzelmeket felvonultató fotósorozat látható; a második falon a Davie-fotók, azaz az alkotóról szóló képek kaptak helyet, a harmadik fal pedig a gátlások levetkőzésének fala, vagyis a pucér lélek, ami a kiállítás címe is egyben. A tárlat január 7-ig várja az érdeklődőket a zentai Művelődési Ház kiállítótermében.



Nagy Abonyi Dávid – Davie: „Igazából az egész kiállításnak az volt a fő célja, hogy a közönséget, az embereket bevezessem abba a szobába, a sminkes asztalhoz, ahol nekem kezdődött a művészetem, néhány éves koromban, amikor rátaláltam a nagyszüleimnél, Magyarkanizsán, a sminkes asztalra. Hiszen én ott találtam meg magam, ott alakultam át, ott csináltam bábszínházat a családomnak, ott élhettem ki a vágyaimat, az volt a menekülésem. Most pedig az volt a célom, hogy egy mély érzelmi tárlatot tudjak az embereknek nyújtani, amiben benne vagyok nagyon nagy százalékban én is, és ugyanúgy az érzelmek, az általános érzelmek, az embereknek az élettörténetei, és szerintem ez így alkot teljes képet, úgy is, hogy én benne vagyok.”
Zenta
Pucér lélek
Nagy Abonyi Dávid

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.