Ugrás a tartalomra

Pusztába kiáltott verssorok villamosa - az Újvidéki Színház így ünnepelte a költészet napját

2018.04.12
15:37
2018.04.12
17:15
Forrás
Pannon RTV
Olvassunk verseket, és ne csak a költészet napján!

A költészet napja alkalmából verses összeállítással ünnepelt az Újvidéki Színház. Pusztába kiáltott verssorok villamosa – ez volt az előadás címe, melyben minden állomás egy-egy nagy költőt, illetve annak versét jelenítette meg.

József Attila, Szabó Lőrinc, Pilinszky János, Parti Nagy Lajos, Terék Anna, Csík Mónika – hogy csak néhány nevet említsünk a klasszikus és kortárs költők sorából, akik helyet kaptak az alkalmi műsorban. A verses-zenés műsort Lénárd Róbert állította össze. Elmondása szerint ez nagyon jó alkalom volt arra, hogy legalább a felkészülés időszakában több verset olvassanak, ő is és a színinövendékek is. Lénárd Róbert, rendező, művészeti vezető, Újvidéki Színház: „Nem olvasunk eleget verset, és ilyenkor, amikor van egy ilyen nap, vagy egy ilyen felkészülési folyamat, akkor meg nagyon jó belemenni abba, hogy sokat olvas az ember verset, vagy egy kicsit elveszik ebben a formában, ami egyébként nem áll nagyon messze a színház formájától.”

Az előadás szereplői az újvidéki Színművészeti Akadémia színinövendékei voltak. Kőműves Noémi harmadéves hallgató fontosnak tartja, hogy folyamatosan olvassunk verseket, figyeljünk oda rájuk, ne csak a költészet napján. „Én azért tartom fontosnak, hogy az ember verset olvasson, mert olyan gondolatok, olyan problémák vannak megfogalmazva ezekben a szövegekben, röviden, tömören és gyönyörűen, amikkel az ember minden nap találkozik. Tehát egy-egy versben az ember ráakad a saját gondjára, bajára, és nem egyszer erre a problémára választ is kap.”

A Pusztába kiáltott verssorok villamosának zenei szerkesztője Szalai Bence, a színpadi mozgás és a koreográfia pedig Crnkovity Gabriella munkájának eredménye.

magyar költészet napja
Újvidéki Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.