Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Rajzkiállítás nyílt Pancsován

2018-07-09
14:16
2018-07-09
16:57
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Veljković rajzainak és papírra vetett munkáit tekinthetik meg a pancsovai Ifjúsági Otthonban.

Ez sorrendben a harmadik önálló kiállítása a fiatal művésznek. A tárlatot Zoran Deranić festőművész nyitotta meg, aki sok éven át tanítómestere volt Aleksandarnak.

Az ifjú művész 1994-ben született Belgrádban. Pancsován él, ahol a Paja Marganović Közgazdasági és Turisztikai Középiskolát fejezte be. Ezt követően a Belgrádi Politechnikai Főiskolán szerzett oklevelet, 2017-ben grafikai tervezés szakon. Tanulmányait tovább folytatva sikeresen beiratkozott a Belgrádi Egyetem képzőművészeti Kar festészeti szakára, ahol most másodéves hallgató. Ez sorrendben a harmadik önálló kiállítása, de csoportos kiállítása is volt már több alkalommal.

A kiállítást Deranić Zoran festőművész nyitotta meg, aki sok éven át tanítómestere volt az ifjú, tehetséges Aleksandarnak a Pancsovai Ifjúsági Otthon festőművészeti iskolájában.

Veljković Aleksandar szerényen köszönte meg oktatóinak és támogatóinak a lehetőséget, hogy a kiállítás megvalósuljon: „Szeretném mindenkinek megköszönni, aki eljött a kiállításra. Mindazoknak az embereknek, akiknek köszönhetően létrejöhetett a kiállítás. Az Ifjúsági Otthonnak és mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk ma este.”

Az ifjú, tehetséges művészről tanítója nyilatkozott, aki kisgyerekkora óta ismeri és kíséri munkásságát.

Zoran Deranić, festő: „Körülbelül három éve dolgozom együtt Aleksandarral. Elmondhatom, hogy Aleksandar különösen tehetséges és jó ember. Örülök, hogy ismerhetem és nyomon követhetem a művészetét.”

A kiállításmegnyitó után az Ifjúsági Otthon szervezésében pancsovai pop-rock együttesek koncertje következett.

Pancsova
Aleksandar Veljković
Deranić Zoran

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.