Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Rajzkiállítás nyílt Pancsován

2018-07-09
14:16
2018-07-09
16:57
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Veljković rajzainak és papírra vetett munkáit tekinthetik meg a pancsovai Ifjúsági Otthonban.

Ez sorrendben a harmadik önálló kiállítása a fiatal művésznek. A tárlatot Zoran Deranić festőművész nyitotta meg, aki sok éven át tanítómestere volt Aleksandarnak.

Az ifjú művész 1994-ben született Belgrádban. Pancsován él, ahol a Paja Marganović Közgazdasági és Turisztikai Középiskolát fejezte be. Ezt követően a Belgrádi Politechnikai Főiskolán szerzett oklevelet, 2017-ben grafikai tervezés szakon. Tanulmányait tovább folytatva sikeresen beiratkozott a Belgrádi Egyetem képzőművészeti Kar festészeti szakára, ahol most másodéves hallgató. Ez sorrendben a harmadik önálló kiállítása, de csoportos kiállítása is volt már több alkalommal.

A kiállítást Deranić Zoran festőművész nyitotta meg, aki sok éven át tanítómestere volt az ifjú, tehetséges Aleksandarnak a Pancsovai Ifjúsági Otthon festőművészeti iskolájában.

Veljković Aleksandar szerényen köszönte meg oktatóinak és támogatóinak a lehetőséget, hogy a kiállítás megvalósuljon: „Szeretném mindenkinek megköszönni, aki eljött a kiállításra. Mindazoknak az embereknek, akiknek köszönhetően létrejöhetett a kiállítás. Az Ifjúsági Otthonnak és mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk ma este.”

Az ifjú, tehetséges művészről tanítója nyilatkozott, aki kisgyerekkora óta ismeri és kíséri munkásságát.

Zoran Deranić, festő: „Körülbelül három éve dolgozom együtt Aleksandarral. Elmondhatom, hogy Aleksandar különösen tehetséges és jó ember. Örülök, hogy ismerhetem és nyomon követhetem a művészetét.”

A kiállításmegnyitó után az Ifjúsági Otthon szervezésében pancsovai pop-rock együttesek koncertje következett.

Pancsova
Aleksandar Veljković
Deranić Zoran

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.