Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Rajzkiállítás nyílt Pancsován

2018-07-09
14:16
2018-07-09
16:57
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Veljković rajzainak és papírra vetett munkáit tekinthetik meg a pancsovai Ifjúsági Otthonban.

Ez sorrendben a harmadik önálló kiállítása a fiatal művésznek. A tárlatot Zoran Deranić festőművész nyitotta meg, aki sok éven át tanítómestere volt Aleksandarnak.

Az ifjú művész 1994-ben született Belgrádban. Pancsován él, ahol a Paja Marganović Közgazdasági és Turisztikai Középiskolát fejezte be. Ezt követően a Belgrádi Politechnikai Főiskolán szerzett oklevelet, 2017-ben grafikai tervezés szakon. Tanulmányait tovább folytatva sikeresen beiratkozott a Belgrádi Egyetem képzőművészeti Kar festészeti szakára, ahol most másodéves hallgató. Ez sorrendben a harmadik önálló kiállítása, de csoportos kiállítása is volt már több alkalommal.

A kiállítást Deranić Zoran festőművész nyitotta meg, aki sok éven át tanítómestere volt az ifjú, tehetséges Aleksandarnak a Pancsovai Ifjúsági Otthon festőművészeti iskolájában.

Veljković Aleksandar szerényen köszönte meg oktatóinak és támogatóinak a lehetőséget, hogy a kiállítás megvalósuljon: „Szeretném mindenkinek megköszönni, aki eljött a kiállításra. Mindazoknak az embereknek, akiknek köszönhetően létrejöhetett a kiállítás. Az Ifjúsági Otthonnak és mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk ma este.”

Az ifjú, tehetséges művészről tanítója nyilatkozott, aki kisgyerekkora óta ismeri és kíséri munkásságát.

Zoran Deranić, festő: „Körülbelül három éve dolgozom együtt Aleksandarral. Elmondhatom, hogy Aleksandar különösen tehetséges és jó ember. Örülök, hogy ismerhetem és nyomon követhetem a művészetét.”

A kiállításmegnyitó után az Ifjúsági Otthon szervezésében pancsovai pop-rock együttesek koncertje következett.

Pancsova
Aleksandar Veljković
Deranić Zoran

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.