Ugrás a tartalomra

Retrospektív kiállítás nyílt Topolya Község Múzeumában

2023.12.09
15:08
2023.12.09
18:58
Forrás
Pannon RTV
A Topolyai Művésztelep 70 éves fennállása alkalmából retrospektív kiállítás nyílt Topolya Község Múzeumában.

A Topolyai Művésztelepet 1953-ban hozták létre. A kiállítás a művésztelep sajátosságaira, legnagyobb korszakaira figyel. A művésztelep hetvenévnyi résztvevőjének névsora a kerek évforduló apropóján első ízben került teljes, átfogó összegyűjtésre. A kiállítás a konkrét alkotásoknak másodlagos szerepet szán, előtérbe a művésztelep munkájának folyamatait helyezi. 

Klájó Adrián, kurátor, a Topolyai Művésztelep vezetője: „A topolyai Művésztelep egy nemzetközi hálózatnak volt a része. Abszolút jellemző volt rá a nemzetköziség, illetve a többnyelvűség, és ezt szeretné a jövőben is folytatni. Az itt látható tárlat a legkülönfélébb módon próbálja bemutatni azt a sokrétű tevékenységet, amit a Topolyai Művésztelep és művészei folytattak különböző tematikus egységekben rendeztük a művésztelep ópuszát, hagyatékát, illetve a legfrissebb művek közül is megtalálhatóak.” 

Topolyai Művésztelep
Klájó Adrián

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.