Ugrás a tartalomra

Rockoperájának ősbemutatójára készül a Zentai Magyar Kamaraszínház

2018.08.28
17:02
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Már alig másfél hét van hátra az ősbemutatóig. A Zenta 1697 című zenés darabot a városnapi ünnepségsorozat keretében adják elő a soproni Petőfi Színház együtműködésével.

Nagyban zajlanak a rockopera próbái a Zentai Magyar Kamaraszínház színháztermében. Stábunk ottjártakor épp a soproni Balett-társulat két táncospárja gyakorolta az egyik koreográfiát. A színészek is feszülten figyeltek, hiszen a darab teljes egésze most fog összeállni. Papp Attila, színész, Soproni Petőfi Színház: „Én azt gondolom, hogy még a legelején, ha szabad ilyet mondanom, jó tempóban sikerül dolgoznunk. Most párhuzamosan folynak a tánckari próbák, illetve a szerepelemzések, illetve az énekes próbák. Úgyhogy szerintem ez egy jó kezdő lendület.”

Stéphanie Schlesser a francia hadmérnök lányát alakítja az operában. Bár édesanyja magyar, ő nem igazán beszéli a nyelvet, így kemény munka volt számára a magyar dalok eléneklése. Stéphanie Schlesser, színész: „Sokszor gyakoroltuk anyukámmal és a nagybátyámmal, aki szintén segített nekem. A felvételeket is meghallgattam, és igyekeztem, hogy a dalok minél inkább hasonlítsanak az eredeti hangzáshoz.”

Pataki András, a rockopera rendezője elmondta, a következő napokban már teljes mértékben a próbákra tudnak koncentrálni: „Nagyon lelkesen dolgozunk. Nyilván egyrészt a kiszakadás a megszokott környezetből is segít. Tehát most nem kell rohannia senkinek szinkronba, filmet forgatni vagy nem tudom mit csinálni közben.”

A zentai csatát feldolgozó rockopera ősbemutatóját szeptember 8-án tartják este fél nyolctól a zentai sportcsarnokban.

Zenta
kamaraszínház
rockopera
ősbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.