Ugrás a tartalomra

Ropják a magyarkanizsai fiatalok

2022.01.04
13:24
2022.01.11
16:34
Forrás
Pannon RTV
Több mint 60 résztvevője van a magyarkanizsai téli tánciskolának. A fiatalok a klasszikus és latin-amerikai mellett néptáncot is tanulnak. Az elsajátított tudást a vizsgabálon mutatják be.

Egyre magabiztosabban mozognak a táncparketten a fiatalok Magyarkanizsán. A téli szünidő kezdetével a tanulóknak adott a lehetőség, hogy megismerkedjenek a társastáncok szépségével és elsajátítsák az alapokat. A nyolcadikosok közel 20 közismert táncot tanulnak meg, amit a későbbiekben a vizsgabálon is bemutatnak.

Sándor Valentina, Magyarkanizsa:
„ Hallottam, hogy itt nagyon jó a társaság, és szeretnék megtanulni táncolni.
- Mennyire vagy elégedett az oktatással, és mely táncok állnak hozzád a legközelebb?
- Eléggé jó az oktatás, és szerintem a polkát és a twistet is jól tudom táncolni.”

A tánciskolát már évek óta az Ifjúsági Otthon nagytermében tartják. A résztvevők az etikett egyes szabályaival is megismerkednek.

Cseszkó Károly, oktató, Magyarkanizsa: „Mindig előveszem, hogy mi az az illemtani része a dolgoknak, amihez kellene tartani magunkat. Akármilyen helyen vagyunk, bálban vagy lakodalomban vagy más rendezvényeken, összejöveteleken. Egy kicsit úgy mondán, ráerőltetem, hogy fogadják el, és ezt használni kell.”

A tánciskolában több mint 60 fiatal ropja a táncot. A vizsgabálon a tudásukat egy szakmai zsűri értékeli.

Sándor Valentina
Cseszkó Károly
oktató
tánciskola
Ifjúsági Otthon
Magyarkanizsa

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.