Ugrás a tartalomra

Silling István kapta a Vándorkulacsot

2023.09.02
12:54
2023.09.02
16:12
Forrás
Pannon RTV
Silling István néprajzkutatóé lett az idei Kanizsai Írótábor Vándorkulacsa. A háromnapos esemény utolsó napja megemlékezéssel és hagyományosan az írótábor Vándorkulacsának az átadásával zárult.

A Kanizsai Írótábor zárónapján a hagyományokhoz híven átadták a Vándorkulacsot, ami az idei évben Silling István néprajzkutatóhoz került, aki kutató munkája mellett szépirodalommal is foglalkozik.

Silling István, néprajzkutató: „A díj egy meglepetés, hiszen, ahogy már mondtam, olyan díjakat kaptam eddig, mintha befejeztem volna a tevékenységemet, és lám most a vajdasági magyar írók felfedezik a néprajzkutatót, a nyelvjáráskutatót és a néha szépirodalmat is művelő, szórványban élő magyar írót, költőt, mondjam így?”

A program részeként megemlékeztek Sinkovits Péter íróról, költőről és Bogdán József papköltőről is, akik az idei évben hunytak el, és több évtizeden keresztül az írótábor résztvevői voltak.

Verebes Ernő, a Kanizsai Írótábor szervezőbizottságának elnöke: „Ez nemcsak egy megemlékezés, ők valahol itt jelen voltak. Az biztos, hogy az én életemben is, mint annyi jelenlevő írótárs vagy kolléga életében is, ez a két ember ott van, nemcsak ott volt, ott van.”

A 71. Kanizsai Írótábor három napja alatt irodalmi tanácskozásokon, irodalmi beszélgetéseken és kiállításmegnyitón is részt vehettek az érdeklődők.

Silling István
néprajzkutató
Kanizsai Írótábor
Vándorkulacs

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.