Ugrás a tartalomra

Storytelling gyerekeknek és felnőtteknek – emberek és történetek

2022.10.18
14:53
2022.10.18
16:19
Forrás
Pannon RTV
Mesemondás, könyvbemutatók, diákműsorok, irodalmi díjkiosztó és koncertek - gazdag programmal startol el az idei Horvát Nyelv és Szó Napjai, más néven a Balint Vujkov Napok rendezvénysorozata Szabadkán.

Az eseményen kutatók, irodalmárok, nyelvészek és pedagógusok vesznek részt, akik Balint Vujkov gazdag gyűjtési munkásságát járják körbe. Az idei főtéma címe "Storytelling gyerekeknek és felnőtteknek – emberek és történetek". A mesemondás sajátosságairól, értékéről és fontosságáról tartanak előadást. A szakmai konferenciát a Zágrábi Könyvtári Egyesület, a Szabadkai Horvát Olvasóterem, a Szabadkai Városi Könyvtár és a Vajdasági Horvátok Kulturális Intézete szervezi. A rendezvénysorozatot október 19. és 22. között tartják.

Katarina Čeliković, a rendezvény szervezőbizottságának elnöke kiemelte: „Ebben a gazdag programban általános és középiskolás diákok, horvátországi és szerbiai könyvtárosok, tanárok vesznek részt, és a nagyközönség számára is lesznek programok. A 4 nap alatt a következő programokat láthatjuk: irodalmi szalon, népi irodalom az iskolában, emlékezés Balint Vujkovra, könyvtárosok tudományos találkozója Szerbiából és Horvátországból, koszorúzás Vujkov Bálint mellszobránál, multimédiás est, irodalmi díjak átadása, kísérő kiállítás horvát nyelven a tavalyi évtől eddig megjelent kötetekből.”

Katarina Čeliković
Balint Vujkov Napok
Szabadka

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.