Ugrás a tartalomra

Sütés-főzés, ajándékcsomag az újszülötteknek, elismerések kiosztása

2023.06.11
16:29
2023.06.11
17:09
Forrás
Pannon RTV
Falunapot ünnepelt Bajsa. Közös sütés-főzés, művelődési műsor, kiállítások szerepeltek a programban. Ajándékcsomaggal üdvözölték az újszülötteket. A helyi közösség kiosztotta elismeréseit a falu életében jelentős szerepet betöltő személyeknek.

Közös sütés-főzéssel, barátkozással kezdődött a falunapi program a bajsai helyi közösség udvarán.

Kirs Miklós: „Ez a falunap egy olyan, amikor összejövünk, amikor barátkozunk, amikor ismerőseink külföldről is eljönnek, és nagyon nagy szeretettel üdvözöljük őket.”

Az ünnepség keretében Vince Mária vehette át a falu köszönőlevelét a közösségben végzett több évtizedes munkájáért, több egyesület tagja, hímzett kézimunkái számos díjat nyertek és megtalálhatók szerte a világban.

„Nőszervezetben is tizenöt évig voltam, a Vöröskeresztben meg harmincig, a véradóknak a szendvicset csináltuk, az énekkarban meg harmincnégyet voltam, úgyhogy nagyon szerettem, a kézimunkát meg végtelenül nagyon szeretem.”

Kocsis Antal topolyai helytörténész is átvette a falu köszönőlevelét. Legutóbbi kiadványában Bajsával foglalkozott az első világháború idején.

„Bajsával kapcsolatban felmerült a kérdés, nem én, hanem a nagyok, feltették a kérdést, hogy kezdődött, ezt próbálom már körülbelül 50 éve kikutatni, de úgy érzem, hogy még ötven év sem lesz elég.”

Tizenkettő kislány és tizenegy kisfiú született az elmúlt falunap óta a kicsit több mint kétezer lelket számláló településen. A hagyományhoz hűen ajándékcsomaggal köszöntötték őket. Jutalmazták a legjobb tanulókat és a véradókat is. A falunap az ünneplés ideje, a hétköznapokon pedig a település fejlesztésén dolgoznak - hangsúlyozta Lackovics Károly, a bajsai helyi közösség tanácselnöke.

„Működik a medence, hétfőn úgy tervezzük, hogy nyitjuk, próbálunk kommunális kérdéseket megoldani, járdákat, a helyi járulék, ami még Bajsán van, hozzásegít a polgárok életéhez, reméljük, hogy ez továbbra is így lesz, és remélem, hogy a bajsaiak és akik ide jönnek jól fogják továbbra is érezni magukat.”

A faluház dísztermében festmény- és makettkiállítás nyílt. A művelődési műsorban, tánccal, versekkel, énekkel léptek fel a helyi intézmények és egyesületek, valamint a testvértelepülések képviselői.

Bajsa
falunap
újszülött

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.