Ugrás a tartalomra

A Szabadkai Gyermekszínház bemutatta a Kalandozás Karsonnal című színdarabot

2017.12.01
15:37
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a Szabadkai Gyermekszínház színpadán a Kalandozás Karsonnal című színdarabot szerb nyelven. A repülő malac, Karson és minden lében kanál barátjának kalandjait mesélik el.

A főszerepet Jasmina Pralija színész játssza. Már a próbák alatt is nagyon élvezte a kedves történetet, amelyet igyekeztek minél érdekesebben bemutatni a gyerekeknek. „Minden gyerek keres valakit, akivel játszhat. Ilyen ez a Karson is, aki, hogy úgy mondjam rendezett rendetlenséget hozott maga körül létre.”

A közönség remekül szórakozott és élvezettel figyelte a repülő malac, Karson és barátja történetét. Veselin Bojdev bolgár rendező szerint a darab nem csak a gyerekek, de a felnőttek számára is igen tanulságos lehet. „Bulgáriában ez a mese nagyon népszerű, míg itt Szerbiában nem annyira, és ez egy nagyon jó indok volt az előadás elkészítésére.”

A Szabadkai Gyerekszínház igazgatója, Stamenković Árokszállási Márta elmondta, a darab ötletet adhat a gyerekeknek és a szülőknek is. Szerint a 21. században erre szükség is van, hiszen a tradicionális játékok manapság egyre kevesebb szerephez jutnak a gyerekek életében. „Kisebb gyermekeknek való előadás. Ilyen előadásunk még nincs. Európában, Szerbiában még nem játszották, úgyhogy mi vagyunk az első bábszínház, aki ezt feltűzte a repertoárra.”

Az előadást a közönség januárban magyar nyelven is megtekintheti.

Szabadkai Gyermekszínház
bemutató
Kalandozás Karsonnal

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.