Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szabadkai kisipar története

2021.04.17
19:13
2021.04.17
19:40
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.

Nagy érdeklődéssel fogadta a szabadkai olvasóközönség Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét szombaton. Az író elmondta, mintegy harminc éven át gyűjtötte az anyagot a könyvhöz.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dragutin Miljković szerző: „Ez a krónika egy szép betekintést biztosít a városban jelen levő mesterségek fejlődésébe, továbbá abba, hogy a város hogyan fejlődhetett a különböző mesterségek által.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dragan Rokvić, a Szabadkai Városi Könyvtár igazgatója elmondta, örülnek, hogy sok érdeklődőt vonzott a program.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dragan Rokvić, a Szabadkai Városi Könyvtár igazgatója: „A szabadtéri könyvtár hagyománya nem egy új keletű dolog, de a koronavírus-járvány miatt ismét felértékelődik, ugyanis most nem lehetséges, hogy zárt térben szervezzünk rendezvényeket. Megkezdtük egy projekt megvalósítását, hogy tavasztól őszig a szabadkai olvasóközönség a tiszta levegőn, a napsütésben a szabadkai parkban fogyaszthassa a kulturális tartalmakat.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az igazgató hozzátette, a jövőben irodalmi esteket, koncerteket és más kulturális eseményeket is szeretnének szervezni a Könyvtár a szabadban elnevezésű program részeként.

könyvbemutató
Szabadka
kisipar

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.