Ugrás a tartalomra

Szabadkán koncertezett a Muzsikás együttes (videó)

2016.12.07
10:10
A szabadkai Városházán adott koncertet kedd este a Muzsikás együttes
A szabadkai Városházán adott koncertet kedd este a Muzsikás együttes. Az adventi műsor keretében a közönség az egész Kárpát-medence népzenéjéből kaphatott ízelítőt. A zenekar hosszú története során most először jutott el Szabadkára.



Hamar Dániel, az együttes alapító tagja a Pannon RTV-nek elmondta, nagyon nagy öröm számukra ebben a gyönyörű városban játszani, éppen ezért több különleges hangszert is hoztak magukkal. „Közép-Európában, Magyarországon szokásos volt a vonós zenekar. Megszólalnak olyan hangszerek, mint a gyimesi ütőgardon, a somogyi hosszú furulya, a gyimesi koboz vagy a kaval, de lesznek más hangszerek is, de alapvetően azt kell mondani, hogy a vonós hangszerek.”
Szabadka
Muzsikás együttes

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.