Ugrás a tartalomra

Szabadkán mutatták be először Szerbiában az Éger című filmet

2024.02.12
16:26
2024.02.12
16:52
Forrás
Pannon RTV
A film a vajdasági származású Nagy Borús Levente első nagyjátékfilmje. Az Éger című, közel kétórás krimi nagyban épít az erős karakterekre, és az egyik nagy monológot a szabadkai Kovács Tamás mondja el.

Az Éger című filmet tavaly ősszel mutatták be Budapesten. Ez Nagy Borús levente első játékfilmje. Mindössze 19 nap alatt forgatták kevés költségvetésből. A vajdasági alkotókat is jegyző film még csak most indul bemutatkozó-körútjára, de Szabadkán máris láthatta a közönség.

Nagy Borús Levente, rendező: „Amikor Kovács Tamással elkezdtünk dolgozni ezen a filmen, akkor ez egy közös pont volt, a vajdasági származás, ebből kifolyólag gyorsan megtaláltuk a közös hangot és rögtön az elejétől beszélgettünk arról, hogy ezt jó lenne hazahozni és ez most összejött.”

A közel kétórás film nagyban épít az erős karakterekre, és az egyik nagy monológot a szabadkai Kovács Tamás játssza.

„Nagyon hosszú volt. Bármennyi szöveget meg lehet tanulni, de ez nagyon hosszú volt és itt nem lehetett bakizni és szuper közeliből indul a kamera és egyre nagyobb képet kapunk.”

Amint elkészül a film digitalizált változata, az alkotók tervei szerint Vajdaság több városában is bemutatják majd. A Kovács Tamással készült Szubjektívet pedig kedden este láthatják majd a Pannon Televízió műsorán.

Kovács Tamás
Nagy Borús Levente
filmvetítés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.