Ugrás a tartalomra

Szabadnak lenni jó

2012.10.18
10:22
Szabadnak lenni jó címmel nyílt fotókiállítás az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából
Szabadnak lenni jó címmel nyílt fotókiállítás az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából. A kiállítást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint a Terror Háza Múzeum közösen szervezte. Ezer fényképből választottak ki ötvenhat darabot. A tárlatot a Rádió és Televíziótörténeti Múzeumban nyitották meg, és november 10.-ig látogatható. A tervek szerint a tárlaton rendhagyó történelemórákat tartanak majd 1956-ról az arra jelentkező osztályoknak. A Szabadnak Lenni Jó című kiálítás képanyagát, a Magyar Távirati Iroda mintegy ezer fotójából válogatták ki a Terror Házá Múzeum történészei. Pontosan ötvenhat képet. Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója elmondta: "Személyes történeteket szeretnénk bemutatni. örömöt, lelkesedést tétova vágyakozást, elszántságot és fájdalmat. Egyszóval emberi érzéseket."



A Magyar Rádió épületében található múzeumban egy korabeli stúdiót is berendeztek. A tárlatra iskolásokat is várnak. A tervek szerint rendhegyó történelem órákat tartanak nekik. Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese: "Ők azthiszem mulatságosnak fogják tartani ezeket a régi, számukra kőkörszaki eszközöket, de bármilyen furcsa ezeken kerezstül szólt a szbadság hangja szerte a világban" A Rádió és Televíziótörténeti Múzeum már második alkalommal rendez kiállítást 1956-ról. A fotókat,és a felépített rádióstúdiót is november tizedikéig lehet megnézni.
kiállítás
múzeum
Ki

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.