Ugrás a tartalomra

A szecesszió éjszakája a szabadkai Zsinagógában

2023.06.11
14:29
2023.06.11
16:17
Forrás
Pannon RTV
A szecesszió világnapját a szabadkai Zsinagógában is megünnepelték szombaton. A szecesszió éjszakájának nevezett rendezvényen számos hangszer csendült fel.

A szecesszió éjszakáját 2019 óta szervezi meg a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány. Aleksandra Ušumović és Vera Zvečević énekét Anđela Stanković hárfán kísérte. Ez az esemény is jó példája annak, hogy a 2018-ban átadott felújított Zsinagóga egy turisztikai látványosság is a városban - mondta Illés Hajnalka, az alapítvány koordinátora.

„Az idei évben minden rekordot megdöntöttünk a látogatottság terén, de nemcsak a statisztikák miatt örülünk ennek, hanem azért, mert a Zsinagóga vonzereje nem halványul.”

Az orgona éjszakáját tavaly óta tartják meg a rendezvény keretében. Idén Mészáros Zsolt Máté orgonaművész játékát élvezhette a közönség.

Aki szeretne ellátogatni a Zsinagógába az hétfő kivételével minden nap megteheti. A nyitvatartási időről és a jegyárakról az intézmény honlapján tájékozódhatnak.

szecesszió világnapja
szecesszió
Szabadka
Zsinagóga

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.