Ugrás a tartalomra

Székely István adott koncertet Zentán

2018.09.04
22:20
2018.09.05
16:29
Forrás
Pannon RTV
Székely István nyárvégi zongorakoncertet adott Zentán. A városi hangversenyteremben telt ház fogadta a vajdasági származású, Spanyolországban élő és tanító zenészt.

A zentai városi hangversenyterem a késő délutáni órákban megtelt a komolyzene szerelmeseivel. Még a nyugat-bácskai Doroszlóról is érkeztek érdeklődők.

Lennert Móger Tímea, Doroszló: „A művész úr zombori születésű. Zomborban tartotta a vajdasági koncert-körútjának első állomását pár nappal ezelőtt. Úgy éreztük, hogy nem elég egyszer hallani őt, hanem érdemes többször több helyszínre is ellátogatni. Megragadni az alkalmat, hogy amikor itthon játszik, akkor azt meghallgassuk.”

A művész repertoárjában Liszt Ferenc, Frédéric Chopin és Maurice Ravel művei is helyet kaptak. Székely István legutóbb 2011-ben lépett fel Vajdaságban.

Székely István, zongoraművész: „Én azért öt-hat évente hazalátogatok. Ez most egy ilyen alkalom volt. Nagyon örülök, hogy ez a kisebb turné összejött, mert a szívemhez nagyon közel állnak ezek a városok.”

A nyárvégi zongoraest a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, a Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezésében valósult meg.

Gondi Martina, igazgató, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Nagyon boldog vagyok a mai este után. A mai volt a harmadik, az utolsó koncert. Zombor volt vasárnap, hétfőn Topolya és kedden Zenta. Óriási érdeklődés volt mindhárom helyszínen. Nyolcvan-kilencven érdeklődő volt, és most túlléptük a százat, ami a közönséget illeti.”

A másfél órás hangverseny a zentai városnapi rendezvénysorozat első programja volt.

Székely István
koncert
Zenta

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.