Ugrás a tartalomra

A Székelykevei Citerazenekar sikerei

2021.11.12
10:52
2021.11.12
20:15
Forrás
Pannon RTV
A Székelykevei Citerazenekar Vajdaság egyik legjobb gyermek citerazenekara. A Budapesten megtartott XIII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjéről a Vass Lajos Nagydíjjal tértek haza.

Székelykevén 2016-ban alakult meg a tíz gyerekből álló citerazenekar a helyi művelődési egyesület és az általános iskola közreműködésével. A csoport rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert. Bíró Leóna nagy lelkesedéssel mesélt az elért eredményről.

„Mindannyian nagyon örülünk, mert nagyon szerettük volna elérni, hogy ezt megnyerjük, mivel sokat dolgoztunk érte és úgy érezzük most, hogy a munkánk kamatoztatott és örömmel megyünk tovább. Igyekszünk a továbbiakban is hozni azt a szintet, amit idáig is hoztunk. Sok fellépés vár még ránk, ahol be tudjuk mutatni a tudásunkat.”

A csoport általában bukovinai székely és al-dunai népdalokat játszik, a Vass Lajos döntő gyermek-ifjúsági mezőnyében pedig nyugat-bácskai csokorral léptek föl – emelte ki Magyar Ede a citerazenekar vezetője.

„A csoport első sikere a 2017-es Aranycitera volt, onnan indult a magyarországi turné, amelyet a Vass Lajos és a Kóta Aranypáva minősítőkön való részvétel követett. 2020. január 31-én Aranypacsirta díjat nyertünk, ez az első nagy díja a csoportnak. Most 2021. október 23-án megnyertük a Vass Lajos Nagydíjat. Ez volt az egyik célunk, mert ez a magyar népzenében a legmagasabb díj.”

A dél-bánáti citerások a közeljövőben a tavaly megjelent lemezük anyagát mutatják be különböző fellépéseken.

Székelykeve
Székelykevei Citerazenekar
Magyar Ede

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.