Ugrás a tartalomra

Szeptember 21-én visszatérhetnek a nézők az Újvidéki Színházba

2020.08.24
16:48
2020.08.24
17:20
Forrás
Pannon RTV
A tartományi székvárosban működő mozik és színházak is készülnek az újranyitásra. Az Újvidéki Színház szeptember második felében tervezi bemutatni legújabb előadását.

Az Újvidék központjában lévő Arena mozi szeptember elsejétől várja újra a filmrajongókat. Miroslav Obradović: „A moziban dolgozom, és szerintem ideje megnyitni, de legyen meg a távolságtartás. A stadionok megnyitását és a mérkőzéseket nem támogatom, a mozik azonban szerintem megnyithatnak.”

A legtöbben örülnek a mozik és a színházak újranyitásának. A járványügyi előírásokról ugyanakkor eltérők a vélemények.

Teodora Tomić: „Szerintem nincs szükség arra, hogy üres hely legyen két ember között.”

Mileva Kalkan: „Örülök neki, de őszintén nem mernék elmenni. Egyébként nagy rajongója vagyok a színházi előadásoknak.”

A színházak és a mozik közel féléves kiesés után folytathatják a munkát. Az Újvidéki Színház épületébe a tervek szerint szeptember 21-én térhet vissza a közönség. Az első előadás amit megtekinthetnek majd Pintér Béla Parasztoperája lesz.

A Szegedi Nemzeti Színházzal közösen készített produkciót eredetileg márciusban tervezték bemutatni. A szeptemberi premieren a járványhelyzet miatt a szegedi kollégák nélkül játssza a darabot az Újvidéki Színház társulata. A járványügyi intézkedésekhez igazodva a színház nagyterme egyszerre mintegy 50 nézőt tud fogadni. Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Nyilvántartást kell vezessünk arról, hogy melyik nézőnk mikor melyik előadáson vett részt. Ahhoz a nézőhöz egy kontaktusunk kell, hogy legyen. Továbbá a nézőtéren is a nézőnek kötelező a védőmaszk viselése. Ha ő nem rendelkezik védőmaszkkal a színháznak biztosítania kell majd ezt a védőmaszkot.”

A színházba való belépéskor a nézőknek testhőmérséklet-mérésen és kézfertőtlenítésen kell majd átesniük, valamint a lábbelijüket is fertőtleníteni kell. A mosdóban pedig egyszerre csak egy néző tartózkodhat.

Újvidéki Színház
fertőzés
koronavírus

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.