Ugrás a tartalomra

Szerbia legsikeresebb új rendezvényének nyilvánították az óbecsei Tanderbal Tisza Fesztivált

2018.07.24
14:37
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Az esemény idén augusztus 3-a és 5-e között lesz.

Szerbia legsikeresebb új rendezvényének nyilvánították a szakemberek tavaly az első alkalommal megszervezett óbecsei Tanderbal Tisza Fesztivált. Az idén koncertekkel várják az érdeklődőket. Egyebek között fellép a Kerber, a Galija, a Balkanika és a Sygma is. A három nap alatt lesz népművészeti bazár, oldtimer-bemutató, főzőverseny, sportprogramok, vetélkedők és műhelymunkák várják a látogatókat. A programokra augusztus elsejéig kell jelentkezniük a résztvevőknek. A legnépszerűbbek várhatóan idén is a vizes események lesznek.

Marijana Ćalović, szervező, Idegenforgalmi Szervezet, Óbecse: „Egyedülálló esemény volt a füzér, azaz az emberlánc, amellyel összekötöttük Bánátot és Bácskát. 150 ember ugrott a Tiszába, megfogták és felemelték egy pillanatban egymás kezét, ez volt Bánát és Bácska szimbolikus összekapcsolása. A Tanderbal rendezvény másik szimbóluma a lassú csónakos ereszkedés lett.”

Óbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.