Ugrás a tartalomra

Szerdán lesz a Szabadkai Filharmónia első idei koncertje (videó)

2016.03.11
13:22
A 108 éves Szabadkai Filharmónia idei első koncertje március 16-án, szerdán, 19,30-kor lesz a Városháza dísztermében
A 108 éves Szabadkai Filharmónia idei első koncertje március 16-án, szerdán, 19,30-kor lesz a Városháza dísztermében. A 260 éve született Wolfgang Amadeus Mozart zeneszerző tiszteletére szinte kizárólag az ő műveit játsszák majd. A koncertet a Varázsfuvolával kezdik, majd következik Mozart A-dúr koncertje, amelyben a szabadkai Zeneiskola tehetséges tanulója, Brezovszki Gergő játszik hegedűn. Az est Mozart G-dúr hangversenyével zárul, amelynek mindhárom tételét a koncert vendégelőadója, a japán származású Megumi Teshima művésznő játssza. A Szabadkai Filharmónia koncertjére a belépés díjtalan. Zsiga Pál, koncertmester, Szabadkai Filharmónia: „Itt kirajzolódik a Filharmóniának három bizonyos célja, hogy a fiatal tehetségeket természetesen támogassuk, akár ilyen koncert jellegű dolgokban, szabadkai művészeket emeljünk mostmár ki, ne csak külföldi és más városokból, Szerbiából származó művészeket, és természetesen nagy művészeket emeljünk úgy szintén ki. Ez a három dolog, ami szerintem a szabadkai Filharmóniát kisérni fogja az elkövetkező, remélem sok évben.”



Szabadkai Filharmónia

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.