Ugrás a tartalomra

Szerelem, intrika és krumplistészta

2024.03.22
07:50
2024.03.22
17:06
Forrás
Pannon RTV
Hatodik premierjére készül ma este a Becsei Színjátszó Odú. A Krumplistészta című darabnak tegnap este volt a nyilvános főpróbája.

Schwarz, a komornyik minden nőt levesz a lábáról a Becsei Színjátszó Odú Krumplistészta című darabjában. Az őt megszemélyesítő Szirbik Zalánnak ez a harmadik odús előadása. Neki igazából még nincs ilyen fess bajsza, mint Schwartznak.

„- Az a lényeg, hogy az Izabel, aki a gonoszt játssza, ő szeretett belém előbb, utána a szívem összetört nagyon, és akkor utána összejöttem a másik nővérrel, az Esztellel, és akkor most elvileg minden csili-vili.
- Tanultál-e valamit a Schwartztól?
- Nem, mert ez elég régimódi, de élveztem játszani, mert ha a való életben nem megy, akkor legalább itt menjen a nőzés.”

Varga Bettinának pénteken este lesz élete első premierje. A csütörtöki nyilvános főpróbán nem csak a lámpalázzal kellett megküzdenie, hanem a díszletelemekkel is.

„Én a mamát játszottam, tetszett is, én választottam. Nehéz volt kicsit irányítani, mert mindent be kellett mozgatni, beállítani, de amúgy tetszett.”

Az óbecsei Városi Színház közönsége a színpadon ült a főpróbán, bele is vonták a színészpalánták a nézőket a játékba. Bozsik Rebekának is ez az első szereplése.

„- A közönség, hogy ilyen közel volt most az első előadáson, nagyon izgultam, kicsit féltem is, hogy ne rontsam el az egészet.”

A darab egy improvizációs játékból született, amiből Rókus Zoltán színész, a darab rendezője írt szöveget.

„Ez egy felnőttes téma, mert a gyerekek azt akarták, hogy felnőtteket játszanak, fölnőtt problémákkal, szerelem, intrika, ármány, minden – ebbe a világba folyamatosan bezavar a nagymama, aki a saját fiktív, fölösleges problémáit próbálja a fiatalokra, a ház népére rányomni.”

A Krumplistésztának péntek este hétkor van a premierje az óbecsei Városi Színházban, szombaton pedig reprízelőadás lesz.

Becsei Színjátszó Odú
Rókus Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.