Ugrás a tartalomra

Szerényebb az Európai Filmek Palicsi Fesztiváljának költségvetése

2016.05.18
07:00
Kevesebb pénzből szervezik meg idén az Európai Filmek Palicsi Fesztiválját - tudta a Magyar Szó
Kevesebb pénzből szervezik meg idén az Európai Filmek Palicsi Fesztiválját - tudta a Magyar Szó. A tavalyi 25 millió dináros költségvetés idén mintegy 9 millió dinárral kisebb. Az állam 10 helyett 9, a tartomány 9 helyett 3, a város pedig 5,8 helyett 4,2 millió dinárt juttat idén a fesztiválnak. Bár az Európai Bizottság pályázatán a Palicsi Filmfesztivál nyert 41 ezer eurót, azaz mintegy 5 millió dinárt, a szervezők így is kevesebb pénzből, a 25 millió dinár helyett csak 21 millió dinárból gazdálkodhatnak. A szerényebb költségvetési keret miatt elmaradhat néhány megszokott kísérőprogram - jelezte a szervező, a szabadkai Szabadegyetem igazgatója, Ilija Tatić. (Magyar Szó)

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.