Ugrás a tartalomra

A szervezők már a Zentai Teátrumi Napok folytatásán gondolkodnak (videó)

2017.02.12
13:26
Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja Nyáron, este fél tizenegykor – Egy szerelmi gyilkosság története című előadásával zárult szombaton este Zentán a Teátrum Neked! – Zentai Teátrumi Napok elnevezésű rendezvénysorozat

Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja Nyáron, este fél tizenegykor – Egy szerelmi gyilkosság története című előadásával zárult szombaton este Zentán a Teátrum Neked! – Zentai Teátrumi Napok elnevezésű rendezvénysorozat.

A című előadásban az esküvője előtti éjszakán a vőlegény egy pisztolylövéssel megöli menyasszonyát, mert az megcsalta a legjobb barátjával, majd vele is végez. A spanyol kisvárosban, a vihar elől menekülve, megáll családjával az Udvaros Dorottya által alakított Maria, aki ezen az éjszakán érti meg, hogy élete ugyanarra tart, mint Rodrigo Paiestraé, a gyilkosé. Udvaros Dorottya, Kossuth-díjas színésznő: „Tulajdonképpen, ha jól megnézzük, akkor ma is a vidám, szórakoztató művek körülbelül olyan arányban vannak, mint a drámai, felkavaró művek, tehát az emberek ugyanúgy vágynak arra, hogy felkavarja őket valami, és ezen keresztül egy másik szemszögből tudjanak gondolkodni a saját bajaikról.”

teatrumi napok udvaros dorottya 1

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész előadása a Teátrum Neked! – Zentai Teátrumi Napok elnevezésű rendezvénysorozat záróeseménye is volt egyben. Szabó László, titkár, Magyar Teátrumi Társaság: „Telt házzal ment minden előadás, óriási siker volt minden előadás, a polgármester úrtól a képviselőkig, a kamaraszínház vezetőitől kezdve a nézőkig mindenki azt igazolja vissza nekem és a kollégáimnak, hogy érdemes volt belevágnunk, és várnak bennünket vissza.”





A szervezők éppen ezért abban bíznak, hogy folytatódhat majd a Teátrum Neked! – Zentai Teátrumi Napok rendezvénysorozata, amelyet idén első ízben hívtak életre.

Zentai Teátrumi Napok
Udvaros Dorottya
Nyáron
este fél tizenegykor – Egy szerelmi gyilkosság története

Most

07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.