Ugrás a tartalomra

Színes, bolondos, nőies darab

2013.08.05
18:45
Féltékenység, csalódás, félreértés, szerelem
Féltékenység, csalódás, félreértés, szerelem. Erről szól A nőuralom, azaz a magyarországi, leányfalui Szekér Színház előadása. Szigligeti Ede egyfelvonásos vígjátékát vasárnap este láthatta a bajsai közönség. A bajsai Etno Ház szabadtéri színpadán mutatták be a magyar irodalom egyik méltatlanul mellőzött színművét, melyben a falusi házasélet kerül terítékre. A bajsaiak szívesen fogadták a tájoló színház bemutatóját. Színes, bolondos, olyan nőies. Pont olyan, amilyenek mi vagyunk, nők. Megmutatjuk minden ízünket - meséli karakteréről Farkasinszky Edit, a darab női főszereplője. A nőuralmat megdönteni kívánó férjet Ruzicska László alakítja. „Olyan ősi színészi erőket tudunk megmutatni azt hiszem, ami piros vonal ide, vagy oda, mindig működik az anyaországban is és itt is.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Tn9dXk4hkF4 2003-ban alakult Leányfalun a Szekér Színház. Azóta járják Magyarország településeit. A rendezőt, Póka Évát szabadkai gyökerei késztették arra, hogy Vajdaságba is ellátogassanak. „Olyan magyar értékeinket vegyük elő, amelyeket senki sem figyel. Egyfelvonásos színművek, olyan Jókai és Móricz darabok, most Szigligeti darabok, amiket nem használnak, nem is voltak talán színpadon.” Hatodik éve talál otthonra a vándortársulat Bácsfeketehegyen. Jártak már Tordán, Zentán, Tiszakálmánfán, és most először Bajsán is. Pál Károly, elnök, a bácsfeketehegyi Feketics ME elnöke: „Áldozzák az idejüket, áldozzák az anyagiakat, hogy három napra eljöjjenek Vajdaságba, 3-4 előadást bemutassanak, és ezt azért teszik, hogy egy köteléket építsenek.” A szervezők eltökélt célja, hogy a leányfalui tájoló színház szekere minél több vajdasági településre eljuthasson.

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.