Ugrás a tartalomra

A színházigazgatói pályázat megsemmisítését kérik

2013.08.10
10:20
Huszonkét színházi személy felhívást intézett az Újvidéki Színház alapítójához, az Újvidéki Városi Képviselő-testülethez, amelyben a színházigazgatói pályázat megsemmisítését kérik, és kiállnak Gyarmati Kata jelenlegi megbízott igazgató mellett
Huszonkét színházi személy felhívást intézett az Újvidéki Színház alapítójához, az Újvidéki Városi Képviselő-testülethez, amelyben a színházigazgatói pályázat megsemmisítését kérik, és kiállnak Gyarmati Kata jelenlegi megbízott igazgató mellett. A felhívást többek között ismert rendezők, kritikusok, színházi szakemberek írtak alá. Szerintük az a pályázat, amelyet Venczel Valentin nyújtott be, csak formálisan tesz eleget a színházigazgatói pozíció betöltéséhez szükséges feltételeknek, szakmai szempontból viszont nem elfogadható. (VRTV)     Javaslat az Újvidéki Színház igazgatói posztjára 2013. július 30. , kedd , 12:28  Venczel Valentint javasolja az Újvidéki Színház igazgatójának az intézmény Igazgatóbizottsága. A tegnapi ülésen szavazattöbbséggel döntöttek így. Az igazgató személyéről a városi képviselő-testület határoz majd. A jelenlegi megbízott igazgatónak, Gyarmati Katának nincs honosított diplomája, megkezdte a veszprémi Színháztudományi Tanszéken – a Tanárképző Karon – szerzett diplomájának honosítását, de ez nem felel meg a pályázati kiírásnak. Abban ugyanis az áll, hogy kizárólag audiovizuális és drámaművészeti egyetemen szerzett diplomával lehetett pályázni. A Magyar Nemzeti Tanács kulturális bizottsága nemrégiben előzetesen véleményezte az Újvidéki Színház igazgatói tisztségére beérkezett pályázati anyagot. Az egyik pályázatot formai okok miatt elvetették, a másikat, Venczel Valentinét szavazattöbbséggel támogatták. Venczel Valentin az újvidéki színiakadémia első magyar tannyelvű osztályában végzett 1978-ban. A diploma megszerzése után az Újvidék Színházban dolgozott, igazgatóhelyettes is volt. Jelenleg Egerben színész. (Magyar Szó, közlemény)

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.