Ugrás a tartalomra

Színjátszás, játék, szórakozás

2023.11.24
21:23
Forrás
Pannon RTV
A topolyai Mosolycsalók gyermekszínjátszó csoport már 11 éve várja az érdeklődőket.

Az idén tizenhét új tag kezdte meg szárnyainak bontogatását az amatőr színjátszás terén a topolyai Művelődési Ház berkeiben. Így a megszokott felállás már szűkösnek bizonyult a jelentkezők számára, így alakult meg a legkisebbeket foglalkoztató Liliputi és a középiskolásokat tömörítő Fosszilis társulat. Belestünk a próbákra. Összeállításunkból kiderül hogyan dolgoznak, mit készítenek a topolyai ifjú színészpalánták.

Szövegértés, egymásra figyelés, színpadi kommunikáció- és viselkedés. Ezekkel foglalkoznak játékosan az októberben indult topolyai Liliputi Mosolycsalók gyermekszínjátszó csoportban a 7-től 9 éves korosztállyal. A csoportba 11-en járnak. Az állatok farsangja zenei művet kortárs költők verseivel tűzdelve készítik.

A Mosolycsalók 3 új taggal bővült, összesen 19-en járnak a próbákra. Ebbe a csoportba a 10-15 éves gyerekek járnak, akik rendkívül kedvelik a zenés-táncos darabokat, így a tavalyi nagy Sikerű Óz, a nagy varázsló után idén is musicallel készülnek. Ivo Andrić, Aska és a Farkas című előadását készítik Zalán Tibor átiratában, Kucsera Géza megzenésítésével.

A koreográfiát László Roland és Horváth Blanka készítik.

A legidősebb csoport a Fosszilis Mosolycsalók elnevezést kapta és hat középiskolás lány a tagja.

Az önismeretre, a tudatosságra, a helyzetgyakorlatokra, a beszédtechnikára és a koordinációs gyakorlatokra is nagy hangsúlyt is fektetnek a próbákon.

Eugène Ionesco Kopasz énekesnő című darabját készítik.

Mindhárom topolyai csoporttal Jankovics Andrea, színésznő foglalkozik, aki, mint mondja, nagy álma volt egy középiskolás színjátszócsoport indítása. Véleménye szerint a mai fiataloknak nagyon nagy szükségük van arra, hogy az iskolai tevékenység és a baráti társaság mellett kapaszkodót találjanak, a színjátszócsoport pedig erre kiváló lehetőség.

A tervek szerint a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján is szeretnének megmérettetni a Fosszilis Mosolycsalók.

Mosolycsaló Gyermekcsoport
Mosolycsaló

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.