Ugrás a tartalomra

A „Szivárvány madarai” egy könyvben (videó)

2014.04.26
16:09
Negyed évszázad cikkeit mutatja be Gergely József Madárnaptár című könyve
Negyed évszázad cikkeit mutatja be Gergely József Madárnaptár című könyve. A Magyar Szó egykori Szivárvány mellékletének madarakról szóló írásait tartalmazza a kötet, amelyet az ornitológus-biológus, újságíró saját díjnyertes természetfotóival illusztrált. A kiadványt pénteken este Bajsán mutatták be. Öt fejezet és közel 100 írás. Számos lélegzetelállító természetfotó. Ezeket tartalmazza a Madárnaptár című kiadvány. Gergely József, a könyv szerzője: „A környezetünk madaraival foglalkozom, amelyek a szűkebb környezetünkben élnek és lehet, hogy minden nap elmegyünk mellettük az utcán, a fejünk felett fészkelnek és nem is figyelünk rájuk. Külön fejezetet szenteltem a madárvonulás rejtelmeinek, hiszen ez ma a tudomány számára is sok rejtélyt tartalmaz.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e6hXjkjMbm8 Emellett a gyűrűzésről, a vajdasági vizek világának jellegzetességeiről és a madárvédelemről is olvashatunk a könyvben. A bemutatóval egybekötött előadást az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte. A Föld napi program keretében minden eszközt megragadnak az aktivisták a természetóvás fontosságának hangsúlyozására. Miklós Csaba, az egyesület alelnöke: „Ami a községi illetékeseket illeti, az utóbbi 15 évben egyáltalán nem prioritás a környezetvédelem. Ez nemcsak helyi probléma, hanem globális szinten is a környezetvédelem az utolsó lyuk a furulyán.” Az Arcus egyesület a könyvbemutató mellett szemétgyűjtési akcióval emlékezett meg a Föld napjáról.

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.