Ugrás a tartalomra

A szivárványon túlra visznek el minket a zentai diákszínjátszók

2018.03.30
09:32
2018.03.30
15:25
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszói bemutatták az Óz, a nagy varázsló című előadást. Az alkotók szerint Frank L. Baum és Zalán Tibor darabja egyaránt szól a barátságról és az útkeresésről.

A 12 szereplős előadást Dévai Zoltán és Virág György rendezte. Kovács Dorina először lépett fel színészként egy darabban. Nagyon hasznosnak érzi a diákszínjátszó csoportban eltöltött időt. „A társaság, a hangulat az hihetetlen, én nagyon szeretem, bejárni nem esik nehezemre, mert bejövünk, viccelődünk, persze megcsináljuk a napi teendőinket, de nem munka. Nem munkának fogom fel.

Rendhagyó térhasználat jellemzi a zentai diákszínjátszó kör új darabját. Az Óz, a nagy varázsló az alkotók elmondása szerint nagy teret hagy a fiatal színészek önmegvalósítására. Nagy Abonyi Dávid két éve tagja a csapatnak, és a bemutatott előadásban a címszereplőt alakította. „Ez a két év alatt olyan dolgokat tapasztaltam, és olyan otthonra leltem, már tavaly is és az idén is, amit szerintem sose fogok elfelejteni, és mindig vissza fogok gondolni ezekre az emlékekre és ezekre a tapasztalatokra.”

Dévai Zoltán, a darab egyik rendezője elmondta, kisebb megszakításokkal három éve dolgozik együtt a diákokkal. Hozzátette, azért választották ezt a szöveget, mert mesét még soha nem vittek színre a fiatalokkal. „Arra gondoltunk Gyurival, hogy megpróbálunk elvenni tőlük minden kelléket, minden mankót, minden kapaszkodót. Saját magukra kellett támaszkodniuk, saját magukból kellett építkezniük. Persze nyilván ott a partner is a színpadon, de ez egy nagyon jó ugródeszka volt.”

A bemutatott darabot a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján és a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén is megtekinthetik az érdeklődők.

őz
a nagy varázsló
Zenta
diákszínjátszók

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.