Ugrás a tartalomra

A szó igaz hősei

2024.01.21
13:20
2024.01.21
16:13
Forrás
Pannon RTV
A topolyai Aurora Beszédművészeti Műhely húsz évét bemutató emlékkönyvét mutatták be szombaton a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében a magyar kultúra napja alkalmából.

A szó igaz hősei című kiadvány Vass Borsodi Borbála az Auróra egykori vezetőjének emlékei, gyűjteménye és feljegyzései alapján sorakoztatja fel a műhely első két évtizedének 1998-2018 közötti legemlékezetesebb pillanatait. Borbála tanárnő visszaemlékezésének köszönhetően körvonalazódik a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ műhelyében zajló sokrétű munkafolyamat. A látogatók az est folyamán megtekinthették a Molnár-Gábor Olivér fényképeiből készült kiállítást is, melyet Tóth Ferenc versei ihlették, akinek beszédművészeti műhelye volt az Auróra elődje. Az esten felléptek egykori és jelenlegi auróorások valamint a Kodály Zoltán Művelődési Központ népi énekesei.

Vass Borsodi Borbála, szerző: „A szó igaz hőseiről szól, illetve a húszéves Aurorában történt eseményekről. Nincs benne minden esemény, mert azt nem lehetett volna. Nincs talán minden név sem benne, akik az Aurorában voltak, mert jöttek mentek. Körülbelül ötvenen cserélődtek a 20 év alatt. És nagyon sok szép eredményünk volt. Azt a könyv majd elmondja, aki elolvassa. Azt megtudhatja, majd képanyag is van benne, merre jártunk, mit tettünk. És milyen eredményesek voltunk. Nagyon nehéz volt így a könyvet megírni később megszerkeszteni, hogy én fejből meséltem mondtam el a történéseket emlékezésben, visszaemlékezésben meg olyan papírlapokról meg füzetkékből, mert nem gondoltam, hogy ebből valaha könyv lesz.”

Aurora Beszédművészeti Műhely
Vass Borsodi Borbála

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.