Ugrás a tartalomra

A szórványba is eljutnak a gyermek- és az ifjúsági lapok

2023.12.01
20:19
Forrás
Pannon RTV
A Mézeskalács és a Jó Pajtás népszerűsítésére szerveztek körutat Vajdaság több településén a magyar óvodások és általános iskolások részére.

A lapok szerkesztői a Maradéki Bárka Református Óvodát, illetve a Branko Radičević Általános Iskola magyar diákjait is meglátogatták.

A Jó Pajtás 1947. január elsején jelent meg először "Pionírújság" néven. A Mézeskalács valamivel később, 1953 májusától kezdve, mint melléklet jelent meg, majd 1954-től önálló lapként folytatta, és máig a gyermekek egyik nagy kedvence. A Mézeskalács évente 10 alkalommal, míg a Jó Pajtás hetilapként jelenik meg.

A Maradéki Branko Radičević Általános Iskola magyar diákjai nagy örömmel fogadták a Mézeskalács és Jó Pajtás szerkesztőit, akik játékos módon hívták fel a gyermekek figyelmét a lapok varázslatos tartalmaira.

Maradék
Mézeskalács
Jó Pajtás gyermeklap

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű