Ugrás a tartalomra

A szórványba is eljutnak a gyermek- és az ifjúsági lapok

2023.12.01
20:19
Forrás
Pannon RTV
A Mézeskalács és a Jó Pajtás népszerűsítésére szerveztek körutat Vajdaság több településén a magyar óvodások és általános iskolások részére.

A lapok szerkesztői a Maradéki Bárka Református Óvodát, illetve a Branko Radičević Általános Iskola magyar diákjait is meglátogatták.

A Jó Pajtás 1947. január elsején jelent meg először "Pionírújság" néven. A Mézeskalács valamivel később, 1953 májusától kezdve, mint melléklet jelent meg, majd 1954-től önálló lapként folytatta, és máig a gyermekek egyik nagy kedvence. A Mézeskalács évente 10 alkalommal, míg a Jó Pajtás hetilapként jelenik meg.

A Maradéki Branko Radičević Általános Iskola magyar diákjai nagy örömmel fogadták a Mézeskalács és Jó Pajtás szerkesztőit, akik játékos módon hívták fel a gyermekek figyelmét a lapok varázslatos tartalmaira.

Maradék
Mézeskalács
Jó Pajtás gyermeklap

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.