Ugrás a tartalomra

Tamburazenekarok találkozója Csókán (videó)

2016.07.23
12:14
Öt zenekar mérkőzött meg a legjobb tamburazenekar címért pénteken, Csókán
Öt zenekar mérkőzött meg a legjobb tamburazenekar címért pénteken, Csókán. A Tisza menti Tamburazenekarok Találkozóját már negyedik alkalommal rendezték meg a faluban. Ismét tamburazenétől volt hangos a Tisza menti Csóka. A találkozóra több mint ötven zenész érkezett. A versenyprogram nyertese idén a deszki Bánát tamburazenekar lett. Adamov Sreten, a zenekar tagja elmondta, Csókára szinte már hazajárnak, mivel már harmadszor vesznek részt a találkozón. „Az eddigi repertoárokból tudtunk összeválogatni most számokat, viszonylag rövid volt a tavalyihoz és az azelőttihez képest. Szerb és román számokat tartalmazott. Idén sajnos az énekesnőnk nem tudott velünk tartani, ezért kicsit le kellett rövidíteni, de úgy vettem észre, hogy a közönségnek így is tetszett, legalábbis remélem.”



A helyezések mellett a legjobb prímás díját a Keviből érkezett Toldi Máriának, a legjobb színpadi megjelenésért járó köszönőlevelet pedig a törökkanizsai Radovan Solarovnak ítélte oda a háromtagú zsűri. Kormányos László, igazgató, Művelődési és Oktatási Központ, Csóka: „Mindenféleképpen a tamburának, mint hangszernek a népszerűsítése a célja elsősorban ennek a rendezvénynek, és természetesen az, hogy minél szerteágazóbb, nagyobb célcsoportot szólítson meg ez a kedves, hogy így mondjam, vajdasági hangszer. Szinte minden házban a tamburazene hangja barátként szólítsa meg a családokat, remélem, így lesz ez péntek este Csókán is.” A versenyprogram után a csókai művelődési ház nyári színpadán folytatódott a rendezvény. A zombori Mesečina zenekar szórakoztatta a közönséget. Több mint kétszáz ember volt kíváncsi az esti koncertre. Az időben érkezők tűzijátékban is gyönyörködhettek.

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.