Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Tánc és népzene kézműves foglalkozásokkal fűszerezve

2019.07.19
13:31
2019.07.19
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Talentum néptánctáborban a gyerekek a Magyar Állami Népi Együttes szólistáitól tanulhattak öt napon át. 107 fiatallal három korcsoportban dolgoztak a néptáncoktatók a horgosi Túrú tanyán.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Sok a visszajáró fiatal a horgosi Túrú tanyán megrendezett Talentum Néptánctáborban. Közéjük tartozik a palicsi Arnold Réka is, aki már negyedik alkalommal vesz részt a tábor munkájában. Főként a szatmári és a rábaközi táncok tetszettek neki: „Szeretem ezt a tábort, sok benne a tánc, az érdekesség. Sok a foglalkozás is, és sohasem unatkozunk.” 

Pannon RTV/Csipak Edvin

A középső korcsoportnak kárpátaljai táncokat tanított Sikentáncz Szilveszter néptáncoktató. A vajdasági gyerekeket Visk település táncaival, a szívéhez legközelebb álló táncanyaggal ismertette meg. Mint elmondta, fontosnak tartja, hogy a gyerekek ne csak az erdélyi tánckultúrával, hanem a kevésbé népszerű kárpátaljai táncokkal is megismerkedjenek: „Tizennégy pár, 28 gyermek. Ez egy pont ideális létszám volt ahhoz, hogy mindenkivel, ha kellett akkor egyénileg is tudjunk foglalkozni. Úgyhogy remek hangulatban, és azt gondolom, hogy jó szakmaisággal tudott eltelni ez a pár nap.”

A legkisebbek az észak-kelet magyarországi, bökönyi táncokkal ismerkedtek meg az öt nap alatt.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A legidősebbek az erdélyi Küküllő-menti Magyarózd táncait tanulhatták meg a Népművészet Ifjú Mesteri díjjal is kitüntetett néptáncoktatóktól.

Brezovszki Roland, főszervező, Talentum Néptánctábor: „Csapathimnusz is lett, amit a tábortűznél előadtak. Ki Mit Tud-ot is szerveztünk. Nagyon várják a gyerekek ezt minden alkalommal és készülnek rá. Ez egy valódi összművészeti produkció volt, hiszen itt verstől kezdve a gimnasztikáig minden. Tehát nagyon jó hangulatban telt. A Zagyva Banda koncertjével nyitottuk a tábort és ez végig így ment, minden este táncházzal.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A hetedik Talentum Gyermek és Ifjúsági néptánctábor gálaműsorral fejeződött, ahol a fiatalok a tábor ideje alatt megtanult produkcióikat mutatták be a közönségnek. A talpalávalót a Juhász zenekar szolgáltatta.

tánc
népzene
Talentum
néptánctábor
Magyar Állami Népi Együttes
Horgos
Túrú-tanya

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.