Ugrás a tartalomra

Tánc, zene, fényjáték a löszfal tövében

2023.06.30
14:57
2023.06.30
21:46
Forrás
Pannon RTV
Csütörtökön kezdődött a 23. Dombos Fest Kishegyesen. Világzene, népzene, jazz, kísérleti zene és még sok más színes program várja az érdeklődőket a Hegyalja utcában.

A helyszín mágikus varázsa és energiája minden évben elvarázsolja az Kishegyesre látogatókat. Szerda Zsófi már a kezdetektől részt vesz a Dombos Festen.

Szerda Zsófi, Szabadka: "Már évek óta nem úgy járok fesztiválozni, hogy megnézem, mi a felhozatal, hanem eljövök, és tudom, hogy bizonyos fesztiválokon, ahova járok, jó lesz a felhozatal. Most itt mondhatnék neveket, Lajkó Félixet én is nagyon szeretem, nyilván ma ő az egyik, akire nagyon kíváncsi vagyok. Lesz a Canarro zenekar, őket is várom nagyon, illetve itt lesz Montanaro, akit még a Mediawaveről ismerek. Ő egy harmonikás francia idősebb úr, és az ő muzsikáját is imádom."

Az est visszatérő sztárfellépője Lajkó Félix volt. Az egyéni produkcióját követően a szabadkai ContraBayando zenekarral karöltve egy fergeteges zenei világot teremtettek a nagyérdeműnek.

Sánta Zoltán, Contrabayando: "Azt gondolom, hogy nagyon jól működik a zenei kémia közöttünk, nagyon jól egymásra találtunk. Mindenki egy kicsit közelebb került a másik zenei gondolkodásmódjához. Félix is nyilvánvalóan közelített a mi gondolkodásmódunkhoz, ami számunkra megtisztelő. Mi pedig nyilvánvalóan alkalmazkodunk az övéhez, és ebből egy nagyon jó kis kombó született."

A rendezvény egyik különlegessége a fényfestészet. Minden nap más ábrákat vetítenek ki a löszfalra. Horváth László, a Dombos Fest szervezője hozzátette, hogy a rendezvény családi fesztiválként definiálható, hiszen a gyermekek részére is szerveznek programokat.

Horváth László, a Dombos Fest szervezője: "Nem akarunk kikelni a búránkból, igazából ezt felépítettük így és nagyon jól működik, hogy  sok esetben ismeretlen, de nagyon minőséges produkciókat hozunk el akit szinte még mi sem ismerünk igazából. Az a koncepciónk, hogy nem a nagymenőkre utazunk, hanem a nagyon fiatal és nagyon új, szimpatikus produkciókra. Ebből hozunk el egy csokorral."

A helyszínen megvásárolható napijegy ára 600 dinárba kerül. Kishegyes, Szikics, és Bácsfeketehegy lakosai kedvezményesen 200 dináros áron tudnak jegyeket vásárolni. A 15 évnél fiatalabbak pedig ingyenesen látogathatnak ki a fesztiválra.

Dombos Fest
Kishegyes
Lajkó Félix

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.