Ugrás a tartalomra

Táncház a Juhász zenekar szervezésében (videó)

2017.01.26
14:50
Szatmári lépések és fáradhatatlan táncosok
Szatmári lépések és fáradhatatlan táncosok. Szabadkán rengeteg fiatal gyúlt össze a Juhász Zenekar által szervezett táncházon, a résztvevők hajnalig mulattak. Fiúk, lányok, tapasztalt táncművészek és műkedvelők közösen járták a szatmári lépéseket szerda este Szabadkán.  A fiatalok lelkesen ropták a táncot a Klein house-ban.  Lepár Krisztina, a Szabadkai Zeneiskola tanulója: "Az osztálytársaim nyitottak mindenre. Én most velük érkeztem. Sikerült rábeszélnem őket, hogy jöjjenek és táncoljanak." A szatmári verbunk lépéseit Szakács Tamás és Kovács Viola táncoktatók mutatták be az érdeklődőknek. Tapasztalataik szerint az estek kezdetén az emberek még félve lépnek a zenekar elé, de a lámpaláz hamar elszáll. Kovács Viola, táncoktató: "Kicsit invitálni kell mindenkit, de mi motiváljuk őket. Én azt hiszem, hogy ők bíznak bennünk és jönnek táncolni."



A táncházzal elsősorban a fiatalokat szeretnék megmozgatni - mondta Juhász Gábor, az est házigazdája. A Juhász Zenekar vezetője kiemelte: cél az is, hogy a laikusok is megismerhessék az egyedi magyar táncokat és sajátos lépéseket. Juhász Gábor, zenekarvezető: "Mi arra törekszünk, hogy a táncházaink során, az emberekkel megkedveltessük a népzenét, illetve a néptáncokat. Van táncoktató, ő alaplépéseket meg tud mutatni a résztvevőknek. Azután pedig aki jobban elmélyült a tánctudásban, annak lehetősége legyen szabad táncra is. Lehetősége van élő népzenére. Jó muzsikára. Szórakozni és táncolni." A Juhász Zenekar fáradhatatlanul húzta a talpalávalót, az éjszakába nyúlt a mulatság. A táncházakat havi rendszerességgel szervezik.
táncház
Juhász zenekar
Klein house

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.