Ugrás a tartalomra

Tavaszi Vadvirág Fesztivál Adán (videó)

2017.05.06
14:26
Idén is megrendezték a Tavaszi Vadvirág Fesztivált Adán
Idén is megrendezték a Tavaszi Vadvirág Fesztivált Adán. Az esemény szervezője a helyi Vadvirág Hagyományápoló Kör volt. Bár a tervezett felvonulás elmaradt, a táncosoknak nem szegte a kedvét a rossz idő. Így is jó hangulatban telt a fesztivál délelőtti része. A résztvevők a táncházat követően együtt átsétáltak a színház épülete elé, ahol már várta őket a felállított rendezvénysátor, amelyet a Vadvirág Hagyományápoló Kör a Prosperitati Alapítvány pályázatán nyert, és a fesztiválon szerették volna először bemutatni. A sátorban kézműves foglalkozást és baba-mama programot tartottak. Az estét gálaműsor zárta, amelyre a fellépők már az év eleje óta készülnek. Péter Alíz, tag, Vadvirág Hagyományápoló Kör: „Csodálatos élmény, mert új barátot szerezhetünk, és rengeteg csodálatos embert ismerünk meg ezáltal, egyébként a színpadon meg nagyon jól érezzük magunkat, hogyha úgy táncolunk, hogy az látjuk, hogy a közönség is élvezi.”



A rendezvény háromnapos volt. Már csütörtökön elkezdődött, ugyanis akkor érkezett meg a Vadvirág Hagyományápoló Kör debreceni rokonszervezete, akikkel együtt közös programokon vettek részt. Varga Lívia, elnök, Vadvirág Hagyományápoló Kör: „Szerveztünk számukra, és a vendéglátó adaiak számára egy nagyon szép kirándulást a pénteki napon, ugyanis ellátogattunk Nyugat-Bácskába, Kúlára, Doroszlóra, Gombosra, és ott megtekintettük a néprajzi vonatkozásokat, illetve a templomokat felkerestük.” A Vadvirág Hagyományápoló Kör 1991-ben, a kulturális örökség és a közösség megtartásának céljával jött létre.
Ada
Tavaszi Vadvirág Fesztivál

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.