Ugrás a tartalomra

Televíziózás és filmkészítés a Mayfly Filmklub idei nyári táborában

2017.07.30
11:49
2024.03.19
08:32
Animációs és kisjátékfilmek, valamint egyéb alkotások is készültek a Mayfly Filmklub idei nyári táborában, amely szombaton ért véget.

A rendezvényre a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban került sor és Vajdaság szinte minden részéről érkeztek résztvevők.

A Mayfly Filmklub idei nyári táborának résztvevői nemcsak élvezik, hanem rendkívül hasznosnak is tartják a közös munkát.
Mancfeld Egon, résztvevő: „Érdekel a vágás, egyszerűen tetszenek ezek az effektusok, kíváncsi vagyok rájuk. Ha tudom, akkor én is elkezdem csinálni. Eleinte kis amatőrként, aztán fejlődök, és ki tudja, talán a jövőben még használhatom is az itt szerzett tudást.”

A tábor visszatérő résztvevői önálló alkotásokkal is előrukkoltak. Nyilas Orsolya, résztvevő: „Van egy kisjátékfilmem, amit én rendeztem. Használtunk Sony Action Camet, illetve professzionális kamerát, tele van autós jelenetekkel, három színész játszott benne. A tábor végéig sikeresen összevágtam.”

A mintegy húsz résztvevő Vajdaság több településéről érkezett Zentára, ahol a fiatalok kiválóan együttműködtek egymással. Póth Imre, oktató, Bolyai Filmműhely: „Vannak, akik még csak most indulnak középiskolába, úgyhogy ők még teljesen kezdők, de a bolyais tapasztaltabb tanulókkal együtt készítik a filmjeiket.”

A szervezők igyekeztek minél sokrétűbb fejlődési lehetőséget biztosítani a résztvevőknek. Leikauf István, vezető, Mayfly Filmklub: „A héten többféle kisfilm is készült a tábor berkein belül, többek között kisjátékfilmek, animációs filmek, ún. werk vagy making off, ami az egész tábornak a történéseit rögzíti. Emellett próbáljuk a fiatalokat televíziós irányba is terelni. Tanítsuk, hogyan kell interjúkat készíteni, valamint egy kis ad hoc stúdióban élő televíziós műsor imitációját hozzuk létre.”

A Mayfly Filmklub nyári táborának létrejöttét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács és Zenta község önkormányzata, valamint a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium támogatta.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
Mayfly Filmklub
MNT
Nyári Tábor
Zenta

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.