Ugrás a tartalomra

Telt ház előtt vette kezdetét a szabadkai Fúvószenekari Fesztivál

2018.09.17
14:50
2018.09.17
16:10
Forrás
Pannon RTV
Fúvós zenekarok vették birtokba a szabadkai Népkör színpadát vasárnap. Hosszú idő után újból itt rendezték meg a szabadkai Fúvószenekari Fesztivált.

Az eseményen a Szabadkai Fúvószenekar és a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar lépett fel.

Telt ház előtt vette kezdetét a szabadkai Fúvószenekari Fesztivál. Az idén ötven éves Szabadkai Fúvószenekar, ennek a jeles évfordulója adta az fesztivál megszervezésének apropóját.

Szűcs Gergely, karmester, Szabadkai Fúvószenekar: „Áprilisban nyitottuk meg a koncertszezont. Azóta volt tíz koncertünk a régióban és Szabadkán, tehát összesen. Tervezünk még a mai koncertet leszámítva még egy térzenét adni, és az év végén egy évadzáró koncertet szeretnénk adni, hogy lezárjuk ezt a produktívnak mondható periódust.”

A vasárnap esti koncerten számos ismert indulót és filmslágert hallhattak az zenekedvelők. Az anyagi hátteret pályázati eszközökből biztosították a szervezők.

Lipták Angeleski Rita, vezető, Szabadkai Fúvószenekar: „Sikerült ebben az évben a Szekeres László alapítványtól egy kisebb pénzösszeget nyerni, konkrétan erre a fúvószenekari fesztiválra koncentráltunk. Tehát a pályázás célja is ez volt, hogy meg tudjunk szervezni egy ilyen kisebb fúvószenekari találkozót.”

A Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar már többször vendégül látta a szabadkai fúvósokat, így egyértelmű volt, hogy a fesztiválon a Szabadkai Fúvószenekar mellett ők is fellépnek.

Szabadka
Népkör Magyar Művelődési Központ
fúvószenekar

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.