Ugrás a tartalomra

Telt házas vetítésekkel folytatódott a palicsi filmfesztivál hétfőn

2017.07.18
19:23
2024.03.19
08:50
A versenyprogramban Calin Peter Netzer neves román rendező filmjét láthatták a nézők.

Arany Medve-díjas rendező filmjével folytatódott a palicsi filmfesztivál hétfői versenyprogramja, amelyben összesen 12 alkotás szerepel. Ezek a művek indulnak a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjért, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Toronyért és a zsűri különdíjáért. Az alkotásokról öttagú zsűri dönt.      

Telt házas vetítésekkel folytatódott a palicsi filmfesztivál hétfői napja. A versenyprogramban Calin Peter Netzer neves román rendező filmjét láthatták a nézők. Az Ana, mon amour vagyis az Ana, szerelmem román és olasz koprodukcióban készült. A film egy szerelmi történetet boncolgat. A film főszereplője elmondta, alapos volt a felkészülés a forgatásra. Diana Cavallioti, színész: „Valahogyan a terápiára járás által és az, hogy minden nap ezzel a karakterrel foglalkoztam, és persze a történet által, teljesen belecsöppentem. Nem tudom megmondani, hogyan csináltam, varázslat, de igazán nehéz és intenzív munka folyt.”

Az Európa fiatal szelleme kategóriában a fiatal belgrádi rendező, Marko Grba Singh rövidfilmjét vetítették. A többszörösen díjazott film egy Kínában élő nemzeti kisebbség hiedelemvilágával foglalkozik. A film a Looking China csereprogram keretében készült. Marko Grba Singh, rendező: „A filmekben a misztériumot szeretem. Szeretem ezt a megfoghatatlant érezni. Tulajdonképpen minél kevesebb választ adni, annál több kérdést feltenni. Szóval, kerestem néhány idős embert, aki mesélni tudott erről, és néhány napig csak meséltek, én meg csak jegyzeteltem a füzetembe. Ekkor írtam meg a szöveget, ami a háttérben fut.”

A filmfesztivál keddi versenyprogramja a Fortunata és a Park című filmekkel folytatódik.

filmfesztivál

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.