Ugrás a tartalomra

Temérdek gyerek érkezett a Kolompos együttes mulatságára

2019.05.10
17:04
2024.03.19
08:49
2019 a külhoni magyar gyerekek éve, ezért kapott kiemelt szerepet az Énekelt Versek XXIV. Zentai Fesztiváljának gyermekprogramja, a budapesti Kolompos együttes fergeteges tavaszköszöntő mulatsága.

A Zentai Sportcsarnokban a budapesti Kolompos együttes fergeteges tavaszköszöntő mulatságban részesítette a koncertre látogatókat. A környező településekről is érkeztek óvodások és iskolások.

A 24. Énekelt Versek Fesztiválján nyüzsögtek az óvodások és kisiskolás gyermekek. A rendezvényre megközelítőleg 600 résztvevőt vártak. A környező településekről szervezett buszokkal érkeztek a gyerekek tanítók és óvónők kíséretében. 

A zenekar célja az, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a népdalokat és a hagyományokat.
Nagy Zoltán, Kolompos együttes vezetője, Budapest: „Már 31 éve vagyunk, tehát már nagyon régen alakultunk, én most nem számolok vissza. Igazából alapító tag vagyok, ketten vagyunk a régi bandából aztán jöttek a többiek, ebben a felállásban majdnem 20 éve 19 éve muzsikálunk azóta változatlan a csapat.”

A zenekarnak már több fellépése is volt Vajdaságban, bemutatkoztak Zomborban és Hertelendyfalván is. Baráth Hajnal Anna, szervező: „Minden évben szervezünk gyermekkoncertet a Zentai Énekelt Versek Fesztiválján. Az idei évben különös figyelmet fordítottunk a gyermekek számára, hiszen 2019 a külhoni gyerekek éve és mi is csatlakoztunk ehhez a programsorozathoz és a Nemzetpolitikai Államtitkárságának köszönhetjük azt, hogy megvalósulhatott itt Zentán valamint Csantavéren.”

A zenekar számos ismert gyerekdallal kápráztatta el közönségét. A gyerekek előszeretettel énekeltek, mondókáztak táncoltak a zenekarral.

Kolompos együttes
Mulatság
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.