Ugrás a tartalomra

A természet és az ember

2023.05.15
11:28
2023.05.15
15:30
Forrás
Pannon RTV
Műhelymunkával egybekötött könyvbemutatót tartottak hétfőn délelőtt Szabadkán. Az esemény célja, hogy a diákok megismerkedjenek a természettel, és közelebbről megismerkedjenek azokkal az állatokkal, amelyek a Városi Múzeumban vannak kiállítva.

Könyvbemutatóval kezdődött a műhelymunka, ahol Larisa Ivanković: Stihovnica bez granica című, gyermekeknek írt könyvét mutatták be.

Larisa Ivanković, szerző: „Egy gyerekverses könyvről van szó, amelynek én vagyok a szerzője mind a versnek, mind magának a könyvhöz készített illusztrációknak, valamint az egész könyv általános dizájnjának. Jelenleg ott tartunk, ahol ugyanennek a promóciója lesz, de nagyobb hangsúlyt fektetnék a gyerekeknek szánt műhelymunkára és általában a velük való interakcióra. A lányok felolvasnak egy-két verset, de ami sokkal fontosabb, a gyerekekkel megtartani ezt a workshopot, ahol megismerkedhetnek azokkal az állatokkal, amelyek itt vannak kiállítva a múzeumban.”

A műhelymunkán a szabadkai Kizur István Általános Iskola diákjai vettek részt. Feladatuk az volt, hogy egy saját képregényt készítsenek.

Slađana Aleksić, biológus, muzeológus, Szabadkai Városi Múzeum: „Ezáltal együttműködést alakítunk ki helyi művészekkel, és természetesen kultikus intézményekkel, ez a célunk. Ezzel pedig azt is népszerűsítjük, amit mi csinálunk. Természettudományi tagozat vagyunk, célunk, hogy Szabadka, és természetesen a környék polgárai is megismerjék a természetet.”

Az eseményt a Múzeumok hete rendezvénysorozat részeként tartották meg.

Kizúr István Általános Iskola
műhelymunka
könyvbemutató
Szabadkai Városi Múzeum
Slađana Aleksić
Larisa Ivanković
Stihovnica bez granica

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.